Emeklilik için yaş bekleye 600 bin kişi borçlanabilecek

Hükümetin yeni torba yasa çalışması, yaş ve prime takılanlara emeklilik umudu doğurdu.

15 Eylül 2014 Pazartesi 07:52
Emeklilik için yaş bekleye 600 bin kişi borçlanabilecek






Emeklilik için yaş bekleye 600 bin kişi borçlanabilecek

Yaklaşık 600 bin çalışanı ilgilendiren torba yasada emeklilik için yaşı bekleyenlere gün doğdu. Önümüzdeki ay meclise gelecek torba yasada kanun teklifi son şeklini alacak


Hükümet, yediden yetmişe toplumun her kesimini ilgilendiren torba yasayı rekor hızla onaylamasının ardından yeni bir paket için düğmeye bastı. Emeklilikte prim gün sayısını doldurduğu halde yaşı bekleyenler ve yaşı doldurup prim gün sayısına takılanların gözü de yeni torbaya çevrildi. Yaşı bekleyen 500 bin, prim gün şartına takılan da 100 bine yakın vatandaş bulunuyor.

Yasal düzenleme ile belli bir yaşın üzerindekilere eksik primini borçlanma imkânı getirilmesi öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı ile belli bir yaşın üzerinde olup prim günü eksik olanlara çalışma başlatıldı. Hizmet borçlanması anlamına gelen çalışma kapsamında eksik primi olana borçlanma imkânı öngörülüyor. Ekim'de Meclis'e gönderilmesi beklenen torba, bedelli askerlik, askeri hâkimler, disiplin konusu yanında astsubayların özlük hakları konusunda da düzenlemeler içerecek.
Son Güncelleme: 15.09.2014 07:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.