Emektar ustalar Yedirenk Vakfı'yla yeniden renklenecek

29 Kasım 2012 Perşembe 12:57
Emektar ustalar Yedirenk Vakfı'yla yeniden renklenecek






İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye ve dünyanın unutulmuş emektar sanat ustaları, Yedirenk Sanat Vaktı tarafından yeniden gün yüzüne çıkartılarak topluma kazandırılacak.
Sahip oldukları sanat potansiyeli ve ustalığa rağmen kendini yeterli derecede ifade edemeyen ünlü sanat ustaları, bu vakıf sayesinde kendilerini ve sanatlarını ifade edebilecek. Vakfın, usta sanatçıları tanıtmayı amaçlayan ilk etkinliği İstanbul'da düzenlendi.
İstanbul merkezli vakfın adı gibi renkli ilk etkinliğinde, Türk hat sanatı ustası Hasan Çelebi ve ressamı Devrim Erbil, sanatseverlerle buluşturuldu. İki sanatçının çalışmalarından bazı eserlerin de dergilendiği tören renkli görüntülere sahne oldu.

Gecede Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Yedirenk Vakfı Başkanı Ali Tokul, 'Ustanın Günü' isimli programın vakıflarının ilk programı olduğunu ve bu programın ayda bir kez düzenleneceğini söyledi. Başkan Tokul, Şunu söyleyebilirim; popüler kültürün, popüler sanatın ve magazinin gölgesinde kalan çok değerli sanatçılarımız var. Ya da belli bir noktadan sonra unutulan ve yalnızlığa terk edilen sanatçılarımız mevcut. Halbuki bunlar en verimli çağlarını yaşıyorlar, moral bekliyorlar ilgi bekliyorlar. Biz bunu göstermek ve hissettirmek istiyoruz. dedi.

Bu programın iyi yürümesini ve devam etmesini dilediklerini ifade eden gecenin konuğu Hüsn-ü Hat Sanatı Ustası Hasan Çelebi ise Bu tür sanata ve biz gibi sanatçılara değer verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu tür sanatlarımızın tanıtılması için bu etkinlikler birer vesiledir. ifadelerini kullandı. Töreni çok anlamlı bulduğunu belirten Celebi, yıllarca kendi sanatlarından bahsedilecek anı beklediklerini ifade etti.

Türk resim ustalarından Debrim Erbil de Bu vakfın hem adı güzel hem de amaçları çok güzel. Sanatçını değerlendirilmesi ve ödüllendirilmesi sanatçının her zaman ihtiyaç duyduğu konulardır. Bundan çok mutluyum. diyerek duygularını dile getirdi.
İki emektar sanatçının tören salonunda sergilenen başarılı çalışmaları davetlilerden büyük beğeni topladı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.