Emirsultan´a türbe ziyaretine gelenleri kadınları irşad bürosu karşılayacak

07 Aralık 2012 Cuma 14:23
Emirsultan´a türbe ziyaretine gelenleri kadınları irşad bürosu karşılayacak






BURSA (CİHAN)- Bursa´nın manevi mimarlarından Emir Sultan Hazretleri´nin metfun bulunduğu Emirsultan Külliyesi, dini konularda sorusu olan kadınlara da hizmet verecek. Külliyede açılan bir büro sayesinde, ziyaret eden kadınlar, hemen her konudaki sorularını din görevlisi kadınlara sorabilecek.

Yıldırım Müftülüğü tarafından Emirsultan Külliyesi´nin içinde 'Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu' açıldı. Cuma namazı çıkışı gerçekleştirilen açılışa, Yıldırım Müftüsü Osman Şen´in yanı sıra cami cemaati de katıldı. Kur´an-ı Kerim okunmasının ardından büronun açılışı gerçekleştirildi.

Yıldırım Müftüsü Osman Şen, erkeklerin kafalarına takılan her konuyu camide imama ya da müftüye sorabildiğine ancak kadınların bu imkândan mahrum kaldığına dikkat çekti. Kadınların özel konularda soru soracak muhatap bulmakta zorlandığını belirten Şen, açtıkları merkezin büyük bir sorunu çözeceğini kaydetti.

TÜRKİYE´DEKİ ÜÇÜNCÜ BÜRO

Müftü Şen, şunları kaydetti: Yıldırım Müftülüğü'ne bağlı Kur´an kurslarında hizmet veren her biri ilahiyat fakültesi mezunu, bilgili, kültürlü, hizmet sevdalısı Kur´an kursu bayan öğreticilerimiz, hafta içi her gün 13.00 ile 17.00 arasında her gün 4 saat nöbet tutacak. Emir Sultan gibi tarihin bütün dokularını, ruhaniyetini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce insanın ziyaret ettiği bu mekânda bu hizmeti vermek bizim için büyük bir şeref oldu. İstanbul´daki Eyüp Sultan ve Ankara´daki Hacı Bayram Veli Camii´nde açılan `Aile İrşat ve Hizmet ve Büroları´ndan sonra bizim buradaki büromuz Türkiye´deki üçüncü hizmet bürosu olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Açılışın ardından cami cemaatine aşure ikram edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.