Emniyet, 2014-2018 yıllarını kapsayan Stratejik Plan için anket başlattı (Özel)

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:00
Emniyet, 2014-2018 yıllarını kapsayan Stratejik Plan için anket başlattı (Özel)






ANKARA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin daha iyi hizmet verebilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Emniyet Teşkilatının verdiği hizmetlerin eksikliklerini giderebilmek için anketlerle görüş alınıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2014-2018 yıllarını kapsayan Stratejik Planı'nı hazırlama çalışmaları çerçevesinde, dış paydaşlara yönelik olarak anket hazırladı. Anketin sonuçlarına göre teşkilatın geleceğine ilişkin politika, strateji ve hedefler belirlenecek.

Anket, 'Genel, Suç Önleme, Adli Görevler, Trafik Hizmetleri, Halkla İlişkiler' bölümlerden oluşuyor. Kurum ve kuruluşların cevaplaması gereken bölümlerin de yer aldığı ankette, vatandaşlar önerilerde de bulunabiliyor. İnternet üzerinden de doldurulabilen anketin cevaplar bölümünde ise 'Hiç Katılmıyorum; Katılmıyorum; Kararsızım; Katılıyorum; Tamamen Katılıyorum' ifadeleri yer alıyor.

Polis hakkında düşüncelerin oluşmasında etkili olan nedenler-kaynaklar önem sırasına göre sıralanması isteniyor ve 7 madde sunuluyor: TV Dizileri, Basında Çıkan Haberler, Akrabalık, Arkadaşlık, Verilen Hizmetlerdeki Tutum ve Davranış, Çevremdeki İnsanların Anlattıkları, Polisin Tanıtım Faaliyetleri.

Polisin vermiş olduğu hizmetlerle ilgili şikayetleriniz olduğu zaman nerelere bildiriyorsunuz? soruda şu cevaplar bulunuyor: Hiçbir Yere Bildirmem, Cumhuriyet Başsavcılığı, BİMER, Emniyet Müdürlüğü, Valilik, İçişleri Bakanlığı, TBMM Dilekçe Komisyon Başkanlığı, Diğer

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı anket çalışmasında yer alan bölümler ise şöyle: Emniyet Teşkilatı her geçen gün kendini yenileyen bir kurumdur. Polis görevini yaparken insan haklarına saygılıdır. Polis görevini yaparken tarafsız davranmaktadır. İhtiyaç duyduğumda polise kolaylıkla ulaşamıyorum. Polisin mesleki eğitim seviyesi yeterlidir. Polisin kullandığı araçlar görünüm ve işlevsel olarak yeterlidir. Polis üniformasını görünüm olarak iyi buluyorum. Polis temiz ve düzgün giyiniyor, kendisine özen gösteriyor. Karşılaştığım herhangi bir olayda polise yardımcı olmak istemem. Polis teşkilatının belgelendirme (pasaport, sürücü belgesi, ruhsat vb.) hizmetlerinden memnunum.

Polis suç önleme konusunda (motorize ve yaya devriye hizmetleri vb) başarılıdır. Polisi sokağımda daha çok görmek bana huzur ve güven verir. Polisin zaman zaman şüpheli şahıslar üzerinde yapmış olduğu durdurma, kimlik sorma, arama vb. uygulamaları yerindedir. Meydana gelebilecek olaylardan ve suçlulardan korunmak için ne gibi önlemler almam gerektiği konusunda polis tarafından yeterince bilgilendirilmekteyim. Uygulanmakta olan 'Toplum Destekli Polislik' projesi hakkında yeterli bilgi sahibi değilim. Toplum Destekli Polislik projesinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Polisin toplumsal olaylardaki müdahale yöntemlerini orantılı (mevzuata uygun) buluyorum.

Polis Teşkilatı'nı, işlenen suçları aydınlatma konusunda başarılı buluyorum. Polis Teşkilatını suçluları yakalayarak adli mercilere teslim etme konusunda başarılı bulmuyorum. Polis suçların aydınlatılmasında bilimsel metodları ve teknolojiyi yeterince kullanmaktadır. Polis olaylara en kısa sürede müdahale etmektedir. Polis olay yerine geldiğinde olayın aydınlatılması için gerekli çalışmayı yapmaktadır. Polis suçun aydınlatılmasına yardımcı olanları (ihbarcıları vb) ve tanıkları korur. Herhangi bir suçtan dolayı aranan bir kişiyi tanıyor olsam ve onun hakkında bilgi sahibi olsam, polise bildirir ve yardımcı olurum.

Polis trafik kazalarının azaltılmasında başarılıdır. Polis trafiğin düzenlenmesinde başarılıdır. Polis trafik uygulama ve denetimlerinde her vatandaşa eşit davranmaktadır. Trafiğin düzenlenmesinde Polis KGYS (MOBESE) sistemini daha fazla kullanmamalıdır.

Polis yapmış olduğu hizmetler konusunda toplumu yeterince bilgilendirmemektedir. Polisin halkla ilişkileri yeterlidir. Bu nedenle polisle iletişim kurmakta zorluk çekmiyorum. Şahit olduğum olayla alakalı olarak 155 Polis İmdat Hattını aramaktan çekinmem. Polis Teşkilatı'nın resmi web sitelerini polisi tanıtma konusunda yeterli buluyorum. Polis Teşkilatı'nın resmi web siteleri üzerinden online sunduğu hizmetleri (pasaport, araç vb. online ihbar) yeterli buluyorum. Herhangi bir konuda Polis Merkezine müracaat etmekten çekinirim. Şikayet veya herhangi bir iş konusunda polise müracaat ederken bir başkasını aracı olarak kullanırım. Polisin vatandaşlara karşı davranışlarını genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Vatandaşın polise karşı davranışlarını genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.