Emniyet: Avukat, para karşılığı müştekilerin ifadesini değiştirtti

07 Aralık 2012 Cuma 10:55
Emniyet: Avukat, para karşılığı müştekilerin ifadesini değiştirtti






İSTANBUL (CİHAN)- Kamuoyunda `Cübbeli Ahmet Hoca´ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü´nün de sanıkları arasında bulunduğu davanın görüldüğü mahkemeye, 2 müştekinin ifadesini değiştirmesiyle ilgili rapor gönderildi. Emniyet, Ünlü´nün avukatının Fas´a giderek mağdur müşteki 2 kadını, para karşılığında Ünlü´yü suçladıkları ifadelerinden vazgeçirdiği değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü´nün, `cinsel saldırı, haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlamalarıyla yargılandığı davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari ve Fatma Zohra´nın ifadelerini değiştirdiği belirtilmişti. Emniyetteki ifadelerinde Ünlü hakkında şikayetçi olan kadınların daha sonra Fas´ta avukatları ve noter aracılığıyla verdikleri ifadede bu şikayetten vazgeçtikleri kaydedilmişti.

Mağdur müştekilerin yeni ifadeleri dava dosyasına girerken bu ifade değişikliği ile ilgili mahkemeye bir rapor geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ne 6 Kasım 2012 tarihinde bir ihbar maili gönderildi. Ünlü´nün cemaatine yakın birisi olduğunu belirten ihbarcı, kadınların ifadesini değiştirmesi için avukat F. O.´nun Fas´a giderek baskı yaptığını, kadınlara 18 bin dolar para vererek şikayetlerini geri çektirdiğini ileri sürdü.

İhbar üzerine polis, adı geçen avukat F. O.´nun yurtdışına giriş çıkış tarihlerini inceledi. Emniyet, avukatın 16 Temmuz tarihinde Fas´a gittiğini ve 20 Temmuz´da da Türkiye´ye döndüğünü tespit etti. Kadınların ifadesini değiştirdiği tarih olan 18 Temmuz´da, avukat F. O.´ya, hukuk bürosunda çalışan O. K. isimli kadın tarafından 18 bin dolar gönderildiği belirlendi. Paranın banka aracılığıyla gönderilmediğini tespit eden polis, incelemesinde 18 bin doların banka kullanılmadan acente sistemi üzerinden hızlı para gönderme sistemiyle yapıldığını belirledi.

Bu bilgileri klasör halinde davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderen emniyet, söz konusu paranın kadınların ifadesini değiştirmesi için kullanıldığı yönünde bir de değerlendirme yazısı ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.