Emniyet'ten Özürlü Hakları Başucu Kitapcığı

29 Kasım 2012 Perşembe 16:15
Emniyet'ten Özürlü Hakları Başucu Kitapcığı






ANKARA (CİHAN)- Emniyet Genel Müdürlüğü, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğa sahip teşkilat mensuplarının engelli hakları konusunda doğru ve sağlıklı olarak bilgilendirilmesi amacıyla proje başlattı. Proje kapsamında bastırılan 'Özürlü Hakları Başucu Kitapcığı' ailelere dağıtılıyor. 2 bin 78 engelli çocuğa sahip bin 993 personel, çalışmalardan faydalanmak üzere başvuruda bulundu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde, Personel ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlıkları tarafından Emniyet Teşkilatı mensuplarından özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğa sahip ailelerin tespit edilmesine yönelik 'Özel Eğitime Gereksinim Duyan Çocuk ve Aileleri Destekleme Projesi' adıyla ortak bir proje çalışması başlatıldı. Projenin temel hedefi özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğa sahip teşkilat mensuplarının engelli hakları konusunda doğru ve sağlıklı olarak bilgilendirilmesi. Bu kapsamda, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğa sahip personelin tespit edilmesi ve teşkilatta engelli aileye sahip personele yönelik farkındalık seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Personelin yaşadıkları zorlukları aşmalarına yardım etmek ve teşkilat olarak yanlarında olduğunun gösterilmesi, ailelere ve çocuklara tanınan haklar ve sosyal yardımlarla ilgili bilgilendirme amaçlı 'Özürlü Hakları Başucu Kitapçığı' polnet ortamında paylaşıldı. Hazırlanan kitapçık, ailelere dağıtılmak üzere bastırıldı.

Proje kapsamında, 2 Ocak 2012 tarihinden itibaren 12 Mart 2012 tarih ve 1596-20 sayılı genelge ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Modülü kullanıma açılarak, engelli çocuğa sahip personel tarafından veri girişleri yapıldı. İlk aşamada, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde, 2 bin 78 engelli çocuğa sahip bin 993 personelin çalışmalardan faydalanmak üzere başvuruda bulunduğu tespit edildi.

30 Ekim-1 Kasım 2012 tarihleri arasında Anıttepe yerleşkesinde düzenlenen 'Proje Tanıtımı ve Uygulanırlığı' temalı eğitim faaliyetine, 81 İl Emniyet Müdürlüklerince belirlenen 611 personelin katılımı sağlandı. Eğitim sonunda uygulanan eğitim değerlendirme anketleri dağıtılıp, ailelerin ihtiyaçları belirlendi.

Toplanan anketler analiz edilip, eğitim programın yeniden revize edilmesi neticesiyle, pilot uygulama amaçlı Ankara'da 3, 4, 5 Aralık tarihlerinde Polis Akademisi Anıttepe Büyük Stüdyo'da engelli çocuğa sahip ailelere 'Engellilikten Doğan Haklar' konusunda seminer düzenlenecek. Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle düzenlenecek eğitim programının sabahki oturumunda engelli çocuk ve gençler tarafından günün anlam ve önemini içeren etkinlikler sunulacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.