En çevreci krampon geliyor

29 Kasım 2012 Perşembe 12:52
En çevreci krampon geliyor






Bütün koşullarda kontrol (ACC) teknolojisi içerdiği de ifade edilen GS 2'nin kramponlarını tanıttı. GS 2'nin, Nike'ın bugüne kadar ürettiği en hafif, en hızlı ve en çevreci krampon olma özelliğini taşıdığı iddia ediliyor. Ayrıca, ACC teknolojisiyle gelen Nike GS 2 kramponları kuru ve yağmurlu havalarda daha iyi top kontrolü sunuyor.

Nike GS 2 kramponları, aralarında Theo Walcott, Eden Hazard, Raheem Sterling, Mario Goetze, Christian Eriksen ve El Shaarawy'nin de bulunduğu Avrupa'nın en iyi oyuncuları tarafından giyilecek. Yeni kramponların siyah ve beyaz renkli üst kısmı, dev harflerle yazılan ve Nike'ın ikonlaşmış bazı ayakkabılarında kullanılan safari baskılı ACC yazısıyla kontrast oluşturuyor.

Nike GS 2 kramponları, sahada patlayıcı hız ve dünyada daha az çevresel etki için yenilenebilen ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Kramponları oluşturan her bir parça, ağırlığı ve atık oranını azaltacak şekilde optimize edilerek 160 gramla (9 numara için) Nike'ın bugüne kadarki en hafif kramponu olarak üretildiği de belirtildi.

HİNT YAĞI BİTKİSİNDEN KRAMPON ÜRETİLDİ

Fikri ve mühendisliği İtalya'da geliştirilen Nike GS 2 kramponlarının üst kısmı ve plaka tasarımı tamamen geri dönüştürülebilen ve yenilenebilen malzemelerden oluşuyor. Biyolojik bir malzeme olan hintyağı bitkisinin tohumundan üretilen tutuş plakası sahada mukavemet ve esneklik sağlıyor.

Kramponların içindeki çorap astarı %100 hintyağı tohumlarından, kramponların bağcıkları, astarı ve dili de en az %70 geri dönüştürülmüş malzemeden üretildi. Ayakkabının burun ve kenar kısımları ise en az %15 geri dönüştürülmüş malzeme içeriyor.

Bütün Koşullarda Kontrol (All Condition Control) teknolojisi, topla temasta sürekli aynı hissi sağlamak amacıyla kramponların üst malzemelerinin özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde ediliyor.

Nike GS 2 kramponları Türkiye'de 1 Aralık'ta satışa sunulacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.