Enerji içeceği Rusya'da can aldı

19 Temmuz 2011 Salı 17:15
Enerji içeceği Rusya'da can aldı






Konuyla ilgili basını bilgilendiren bölge yetkilileri, çocuğun kalbinde geniş kanamalar tespit ettiklerini duyurdu. Çocuğun bir kaç kutu enerji içeceği içtiği tahmin ediliyor. Uzmanlara göre enerji içeceklerinin kalp krizine yol açması mümkün. Ölümü araştıran savcısı Yekaterina Pozdeyeva, nihai inceleme sonuçlarını 10 gün sonra açıklanacağını belirtti. Enerji içeceklerinin reklamlarını eleştiren savcı, Enerji içecekleri her yerde satılıyor. Yasaklanması bir yana tam tersine geniş bir şekilde reklamı yapıyor diye sitemde bulundu.
ALKOLE DAVETİYE ÇIKARIYOR
Geçen yıl Nijni Novgorod bölgesinde 20 yaşındaki bir genç, 2007 yılında ise Penza kentinde bir bayan enerji içeceği içtikten sonra hayatını kaybetmişti. Rusya sağlık makamları enerji içeceklerinin yasaklanmasını savunuyor. Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadi Onişenko, 2008 yılında enerji içeceklerinin yasaklanması gerektiğini önermişti. Sağlık Bakanlığı Uyuşturucu Uzmanı Yevgeni Bryun'a göre, enerji içecekleri gelecekte daha fazla alkol ve uyuşturucu tüketilmesine ciddi davetiye çıkarıyor. Rusyada sağlık uzmanları, enerji içeceklerinin böbrek, tansiyon ve kalp-damar sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.