Engelli öğrenciler engelsiz arkadaşlarıyla 5 gün beraber vakit geçirecek

29 Kasım 2012 Perşembe 17:35
Engelli öğrenciler engelsiz arkadaşlarıyla 5 gün beraber vakit geçirecek






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'da 'Engeliniz engelimizdir' projesiyle 50'si engelli 100 öğrenci, 5 gün boyunca hayatı paylaşacak. Kepez Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi hayata geçirilen proje kapsamında engelli öğrenciler eşleştirildikleri engelli olmayan arkadaşlarıyla aynı ortamda kalacak ve birlikte sosyal aktivite gerçekleştirecek.

Engelsiz bireylerin, engellilerin günlük yaşamda çektiği sıkıntıları, problemleri yaşayarak öğrenmeleri ve gelecekte engellilikle ilgili her konuda, bilinçli olarak karar verebilmeleri amacıyla organize edilen 'Engeliniz Engelimizdir' projesinin ikincisi 29 Kasım ve 3 Aralık tarihleri arasında yapılıyor.
Proje kapsamında Anadolu Lisesi ve fen liselerinden 25 kız, 25 erkek öğrenci ile tüm engelli gruplarındaki bireylere hizmet veren okul ve kurumlardan 25 kız ve 25 erkek öğrenci bir araya getirildi. Bir otelde 5 gün boyunca kamp yapacak olan öğrenciler, birlikte yunus gösterisi, bowling, at çiftliği, portakal toplama, sinema, tarihi gezi, akvaryum, minicty, sanatsal etkinlikler gibi sosyal aktiviteleri gerçekleştirecek.
27 öğretmenin de eşlik edeceği proje, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda saat 19.00'da verilecek olan Atiye konseri ile sona erecek.

Engellilerin sosyal hayata katılımlarının sağlanması, engelsiz öğrencilerinin de engellilerin yaşadığı zorlukları bilmesi amaçlanan uygulama için Kepez Belediyesi Nikah Salonu'nda tören düzenlendi. Törende projeye katılan öğrenciler, eşleştikleri arkadaşlarıyla tanıştı. Engelsiz öğrenciler, engelli arkadaşlarına, üzerinde 'Engeliniz Engelimizdir' yazan polo yaka kazaklarını giymelerine yardımcı oldu. Engelli öğrencilerin giydiği kazakla törene katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada yaptığı konuşmada: Bu proje ile engelli öğrencilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamayı, engelsiz olan öğrencilerin de bir empati yaparak engellilerin yaşamış olduğu güçlükleri ve zorlukları bilmesini amaçladık. Ayrıca engelli öğrencilerimizle, engelli olmayan öğrencilerimiz arasında bir iletişim kurabilmeyi ve böylece toplumsal faydalar oluşturabilmeyi hedefledik diye konuştu.

İşaret dili tercümanı eşliğinde konuşmasını yapan Tütüncü, projenin toplumsal faydasını da geçtiğimiz yıl 5 gün süren kamp döneminin sonunda gördüklerini söyledi. Engelsiz öğrencinin, işitme engelli arkadaşıyla iletişim kurabilmek için işaret dilini öğrendiğini ifade eden Tütüncü, Geçtiğimiz yıl ki projede yer alan engelsiz öğrencilerimiz, Antalya'nın ve Kepez'in önemli okullarında okuyan ve belli bir başarı seviyesinin üzerindeki öğrencilerdi. İnanıyorum ki, gelecekte toplumun çok iyi noktalarında görev alacak olan bu gençlerimizin zihinlerine de bugünden engellilerin yaşadığı problemlerle alakalı mesajlar gönderebiliriz. ifadelerini kullandı.

Söz konusu projeyle sevgiyi, kardeşliği, dostluğu saygıyı merkeze aldıklarını kaydeden Tütüncü, projeye destek veren Kepez Kaymakamlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, proje görevli öğretmenlerde ve personele de teşekkür etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.