Engelli öğrenciler okullarına kavuştu

04 Aralık 2012 Salı 17:04
Engelli öğrenciler okullarına kavuştu






ANKARA (CİHAN)- İzmir´de Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde taşımalı eğitim gören 23 yaş ve üzeri öğrenciler, eğitime taşınma imkanına tekrar kavuştu.

Özel Eğitim ve Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlüğe girmesiyle kapsam dışında kalan 23 yaş üstü engelli öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar sona erdi. Bu kapsamda, 23 yaş üzeri 110 öğrenci Buca, Karşıyaka, Bornova, Karabağlar, Çiğli, Gaziemir, Konak, Balçova ilçelerinden İş Eğitim ve Özel Eğitim Merkezi'ne taşınarak, eğitimlerine tekrar başlandı.

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, taşımalı eğitimde, öğrencilerin kendi bölgelerine yönelik çözüm üretileceğinden hareketle değişiklik yapıldığını ifade etti. Geçiş sürecinde, hazırlıklar yetiştirilemediği için çocukların alıştıkları yere taşınmalarında sorunlar ortaya çıktığını ifade eden Hotar, yönetmelik uyarınca, 23 yaş üstü öğrencilerin, Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla ücretsiz sağlanan taşıma hizmetinden yararlanamadığını söyledi. Hotar, Şu an için çocuklarımızın sorunları çözüldü. 8 ilçeden 110 öğrencimiz eğitimlerine kavuştu. Bundan sonraki süreçte kalıcı çözüm üretmek adına çalışmalarımız devam edecek. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.