Engelli öğretmenler sorunlarına dikkat çekmek için bakanlığa yürüdü

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:32
Engelli öğretmenler sorunlarına dikkat çekmek için bakanlığa yürüdü






ANKARA (CİHAN)- Görme Engelli Öğrenciler Platformu, engelli öğretmen adaylarının sorunlarına dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'na yürüdü.

Kızılay Mithatpaşa Caddesi otobüs duraklarında bir araya gelen platform üyeleri, buradan bakanlığa yürüdü. `Engel olma başka ihsan istemez´ dövizi açan grup, `Engelleri aştık bakanlığa takıldık´, `Öğretmenlik hakkımız engellenemez´ sloganları attı. Eyleme, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal destek verdi.

Engelli vatandaşların, bakanlığın hemen girişinde bulunan merdivenlerden inerken ve çıkarken zorlandığı görüldü. Yağışlı havaya da aldırış etmeyen grup üyeleri, bakanlık bahçesinde toplandı.

Grup adına açıklamayı, platform üyesi Gökhan Çapanoğlu yaptı. Görme engelli olan Çapanoğlu, açıklamayı Braille Alfabesi´nden okudu. Engelli vatandaşlar olarak eşit yaşam olanaklarını engelleyen erişilebilirlik sorunlarının çözümlenmesini arzuladıklarını ifade eden Çapanoğlu, en temel haklarının bile çiğnendiğini söyledi. Çapanoğlu, Her gün engellilere yönelik yapılan sözde düzenlemelerin çarşaf çarşaf haber yapıldığı ülkemizde; engelli bireylerin, özellikle de mesleğini başarılı bir şekilde sürdüren engelli öğretmenlerin onurunun kırılarak, eğitim-öğretimi olumsuz etkilediği söylenmekte, eğitim-öğretimdeki sorunların sorumlusu olarak engelli öğretmenler gösterilmektedir. dedi. Çapanoğlu, çalışma haklarına ve mesleklerini yapmalarına kimsenin engel olamayacağını ifade etti.

Açıklamanın ardından, bakanlık bahçesinde bir süre daha slogan atan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.