'Engelli Plajı'nın açılmasını engelliler sabırsızlıkla bekliyor

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:38
'Engelli Plajı'nın açılmasını engelliler sabırsızlıkla bekliyor






SAMSUN (CİHAN)- Özürlüler Yasası kapsamında ülke genelinde kamu binalarında engellilerin kullanımı için uygun hale dönüştürme çalışmaları devam ediyor. Samsun´da bunun bir adım ötesine gidilerek 'Engelliler Plajı ve Sosyal Aktivite- Eğitim Kompleksi' yapıldı.

2005 yılında kabul edilen 5378 sayılı Özürlüler Yasası´nın geçici birinci ve ikinci maddeleri kapsamında belediye binalarını engellilerin erişimine uygun hale getirmek için çalışmalarını hızla sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, bununla da yetinmeyip değişik projeleri bir bir hayata geçiriyor. Engelliler konusunda en duyarlı belediye olma yolunda hızla ilerleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi bir benzeri ve örneği olmayan çok amaçlı Engelliler Eğitim-Dinlenme Kampı Projesi'ni önümüzdeki yaz sezonunda engellilerin kullanımına sunacak.

Doğu Park'ta 2 bin 400 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen kompleksin 5 milyon TL´ye mal olacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, burada yüzmenin yanı sıra engelli bireylere psikolojik rehabilitasyon hizmeti verileceğini kaydetti. Proje yapımında sona gelindiğini belirten Necmi Çamaş amaçlarını ise şöyle açıkladı: Samsun sahil kesiminde engellilerin denizden yararlanacağı plaj ile eğitim kampı oluşturarak, başta Samsun ve çevre illeri olmak üzere ülkemizde yaşayan engellilerin sahilden, denizden yararlanabilecekleri, eğitim ve kültür hizmeti alabilecekleri ve dinlenebilecekleri ortamın hazır ve işler hale getirilmesini sağlamak böylece engellilerin yaşam kalitelerini artırmaktır.

2013 yılında hizmete açılacak tesiste, engellilerin asansör sistemi yardımıyla tekerlekli sandalye ile içine girebileceği plaj, havuz ve rehabilitasyon merkezi ile 20 kişilik konaklama binası, kafeterya, dinlenme alanı bulunduğunu hatırlatan Çamaş, engellilerin bir refakatçisiyle gelerek konaklayacakları merkezde hem denize hem havuza girecekleri hem de rehabilitasyon ünitesinden faydalanabileceklerini vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.