Engelli sporcular, basın mensupları ile maç yaptı

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:06
Engelli sporcular, basın mensupları ile maç yaptı






ÇANKIRI (CİHAN)- Özel Olimpiyatlar Türkiye Şampiyonası'nda 2. olan Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Özel Sporcular Voleybol Takımı ile Çankırı da çalışan ulusal ve yerel medya mensupları Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında voleybol maçı yaptı.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen özel maçta, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de engelli takımında yer aldı. Renkli görüntülere sahne olan maçta, Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Özel Sporcuları 2-1'lik sonuçla galip geldi.

Dinç, maç sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik organize ettiklerini belirterek, ''Belediyemizin bu takımı, geçtiğimiz günlerde Türkiye Şampiyonu olmuşlardı. Bu gün de Çankırı'mızın ulusal ve yerel basını ile bir maç yaptık. Gerçekten çok kabiliyetli, çok sportif gençlerimiz. Böyle bir günde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.´´ ifadelerini kullandı.

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Özel Sporcular Voleybol Takımı'nın antrenörü Fatma Doru, Tekirdağ'da düzenlenen 18 farklı takımdan 172 zihinsel engelli sporcunun yarıştığı şampiyonada ikincilik elde ettiklerini belirterek, kısa bir sürede engelli sporcularla büyük bir başarı yakaladıklarını söyledi. Doru, amaçlarının bütün engellileri sporla tanıştırmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Amacımız Çankırı´da yaşayan bütün engelli çocukları, Çankırı Belediyesi çatısında toplayıp, her biri için farklı spor alanları belirlemek. Bu çocuklarımız özel sporculardır. Böyle etkinlikler ve müsabakalarla spor onların hayatında büyük bir yer oluşturacak. Bu çocuklar spor yaparak enerjilerini olumlu yönde atacaklar artık.'' CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.