Engelli sporcular köpek balıklarına dokundu

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:09
Engelli sporcular köpek balıklarına dokundu






İSTANBUL (CİHAN)- Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte, engelli sporcular ve dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, köpek balıklarının bulunduğu akvaryuma daldı. Engelli sporcular, dev akvaryumda köpek balıklarına dokunabilme şansı buldu. Ercümen, engeliler için suyun altının suyun üzerinden daha özgür olduğunu söyledi.

Dünya Engelliler Günü sebebiyle Bayrampaşa'daki Turkuazoo'da etkinlik düzenlendi. Paralimpik milli sporcular ile dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen köpek balıklarının bulunduğu dev akvaryuma daldı. Köpek balıklarıyla yüzen engelli sporcuların oldukça mutlu olduğu gözlendi.

Dalış gerçekleştirdikten sonra duygularını ifade eden Şahike Ercümen, engelli sporcularla etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Su altının suyun üzerinden daha güvenli ve özgür olduğunu belirten Ercümen, Hem engelli vatandaşların hem de diğer vatandaşların dalış yapmalarını ve bu tecrübeyi yaşamalarını isterim. dedi.

Paralimpik milli sporcu Ebru Bulgurcu, dalış yapmanın özgürlük olduğunu vurgulayarak, Bu da benim için aştığım engellerden biri oldu. Çok keyif aldım. diye konuştu.

Suyun altında bacaklarımı buluyorum. Diyen Ufuk koçak da, dalış yapmanın keyifli bir iş olduğunu ifade etti. Koçak, Suyun altındaki engelsiz dünyanın gözlerinden okuyabilmek bizim için çok güzel bir şey. Gördünüz ki suyun altında engel yok. Eğer bu dünyayı suyun üzerine çıkarırsak o zaman her şey daha güzel olacak. İfadelerini kullandı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.