Engelli Yaşam Merkezi'nde fitness salonu açıldı

06 Aralık 2012 Perşembe 13:05
Engelli Yaşam Merkezi'nde fitness salonu açıldı






KARS (CİHAN)- Kars Valisi Eyüp Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Engelli Yaşam Merkezi'nde Valilik desteği ile kurulan fitness salonunun açılış törenine katıldı.

Vali Tepe, burada yaptığı konuşmada, bu haftanın engelliler haftası olduğunu ancak bugünleri ve bu haftaları dile getirirken 'sadece bir gün mü hatırlanıyoruz veyahut bir haftamı hatırlanıyoruz' diye kırılgan bir yapının oluştuğunu dile getirdi.

İşin aslının her kesim tarafından bilindiğine değinen Vali Tepe, Bu günler veya bu haftalar aslında farkındalık sağlıyor. Yoksa bizlerin onları unutması veya kenarda tutması mümkün değil.dedi.

Bundan 10 sene kadar önce akıllara gelmeyen ve görülmek istenmeyen engellilerin bugün ise en iyi şartları en iyi standartları yakalamış ortamlarda eğitildiklerinin altını çizen Vali Tepe, Bunun ötesinde Türkiye belki şu anda dünyanın en sosyal devletlerinden biri oldu. Bu her alanda geçerlidir. Çoluğundan çocuğuna, gencinden yaşlısına ve engellisinden engelsizine kadar toplumun bütün katmanlarına ciddi anlamda destek olan bir devlet konumuna geldik. Bunu ne Amerika´da ne de Avrupa´da göremezsiniz. Bugün Kars´ta engelliler için fitness merkezi açtık. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.