Engelliler barış güvercini uçurup, sevgi için yürüdü

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:24
Engelliler barış güvercini uçurup, sevgi için yürüdü






ADANA (CİHAN)- Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Engelli Gençlik Festivali' kapsamında Atatürk Anıtı´nda tören düzenlendi. Saygı duruşu, anıta çelenk sunumu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fazlı Doğanç, Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya'nın yanı sıra Türkiye´nin değişik illerinden yüzlerce engelli ve ailesi katıldı. Programda konuşan Vahap Keskin, engellilere verilen bakım, ulaşılabilirlik ve istihdam gibi hizmetlerin hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi. 2005´te çıkarılan Özürlü Kanunu´nun engelliler için önemli kazanımlar getirdiğini vurgulayan Keskin, bu hakların daha da geliştirilerek, etkin uygulamasının sağlanmasını istedi.

2022 sayılı yasaya bağlanan engelli aylığının kapsamının genişletilmesi, asgari ücret düzeyinde ödenmesini beklediklerine işaret eden Keskin, 2006 ve daha sonra hazırlanan rapor yönetmelikleri engelliler açısından farklı uygulamalara neden oluyor. Bu sıkıntılar ortadan kaldırılmalı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri´nde uygulanan eğitim süresi arttırılarak, ailelerin de eğitim sürecine dâhil edilmesini istiyoruz. dedi.

Engelli evde bakım hizmetleri yasal hak boyutunda değerlendirilmesiyle yoksulluk ölçütü gözetilmeden hastanelerde oluşturulan komisyonca karar verilerek, sonuçlandırılmasını gündeme getiren Vahap Keskin, şöyle devam etti: Engelli işçi memur kadroları hızla doldurulmalı. Özel sektör uygulamaları sıkı bir denetime tabi tutularak, keyfilikler sona erdirilmeli. Yasalar ile ön görülen fiziksel çevre ve kamu binaları engellilerin ulaşabilirliğine uyumlu hale getirilmeli. Pozitif Ayrımcılık Yasası bir an önce çıkartılmalı. Dileğimiz, yasalardaki ve yaşamdaki bütün engellerin kaldırılarak, her yerde engelsiz bir ortamdır. Atatürk Parkı´ndaki etkinlikte İbrahim Avcı, Zihni Aldırmaz ve Ali Duran Karakaya, barış güvercinlerini uçurdu. Engelliler daha sonra Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Parkı´ndan, belediye binası önüne kadar yürüdü. Farklı giysi, döviz, slogan ve oyunlarla sorunlarını yansıtan engellilere çevredeki vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.