Engelliler, haftalarını kendi hazırladıkları etkinlikler ile kutladı

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:07
Engelliler, haftalarını kendi hazırladıkları etkinlikler ile kutladı






NİĞDE (CİHAN)- Niğde'de yaşayan engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kendi hazırladıkları etkinliklerle kutladı.

Davul ve zurna eşliğinde uyanan engelliler, vatandaşlar ile birlikte şehir merkezini gezdi. Niğde merkezinden valilik önüne gelen ve buradan programın yapılacağı 5 Şubat Kapalı Spor Salonu'na kadar oynayarak ve eğlenerek giden engellileri basın mensupları da yalnız bırakmadı. Salonda engelli vatandaşların açtığı pankartlar ise gözlerden kaçmadı. Pankartların yanı sıra yürüme engelli ve aynı zaman da felç hastalığı geçiren bir engelli çocuğun İstiklal Marşı'nı okuması ilgi odağı oldu.

Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan, Atkıları özellikle dernek üyelerimize taktık. Bizim logomuzun içerisinde mavi renk olduğu için mavi tercih ettik. Derneğimize bağlı kaç engelli olduğunu bunların sayılarını belirtebilmek için başlayacağımız yürüyüş de bunu belirtebilmekti amacımız. Mavi atkılar bizim derneğimizin simgesi.3 Aralık tarihine 3 araba sloganıyla geçen yıl kampanya başlatmıştık. Bu sene 2 tane akülü 7 tane manuel arabayla devam ediyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.