Engelliler, Vali Aydın´ı ziyaret etti

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:06
Engelliler, Vali Aydın´ı ziyaret etti






SİİRT (CİHAN)- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelli çocuklardan oluşan heyet, Siirt Valisi Ahmet Aydın´ı ziyaret etti.

Ziyarette, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Müdürü Aydın Sayın ve kurum çalışanları da hazır bulundu.

Vali Aydın, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolunun, engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olacağını söyledi. Vali Ahmet Aydın, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi ve sosyal hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla, valilik olarak her türlü desteğin verildiğini kaydetti. Vali Aydın, Devletin bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek oluyor. Ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için, bakım ücreti ödeniyor. Sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlanıyor ve yaşamlarının daha rahat sürdürmeleri için önemli hizmetler sunuluyor. dedi.

Ahmet Aydın, Siirt il genelinde ve ilçelerde kaymakamlıkları da kapsayacak şekilde engelli vatandaşlar ile ilgili sayısal envanterlerin yenilenmesi ve bilgilerin güncellenmesi ve engellilere yönelik sosyal projelere ağırlık verilmesi yönünde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne talimat verdi.

Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü vesilesiyle, tüm engelli vatandaşları ve ailelerini sevgiyle selamladığını ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.