Engelsiz gençler engellileri daha iyi anlayacak

04 Aralık 2012 Salı 11:32
Engelsiz gençler engellileri daha iyi anlayacak






ANTALYA (CİHAN)- Antalya´nın Kepez İlçe Belediyesi ve eğitim kurumlarının ortaklaşa düzenlediği 5 günlük `Engeliniz engelimizdir´ projesiyle engelsiz gençler, engelli gençler ile birlikte sosyal aktiviteler yaparak empati kurmaya çalıştı. Proje kapsamında 50'si engelli 100 öğrenci 5 günlük kampta bir araya geldi ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.

Kepez Belediyesi, dün akşam `Engeliniz engelimizdir´ projesinin sonunda düzenlediği programla Kepez Belediyesi Spor Salonu´nu dolduran engelli-engelsiz tüm vatandaşları, Atiye konseriyle coşturdu. `Engeliniz engelimizdir´ projesi kapsamında 5 gün boyunca engelli öğrencilerle engelsiz öğrencilerin bir arada olduğu sosyal aktiviteler düzenlendi.
Projeyle bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bu projeyle engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmalarındaki engeli bir nebze olsun kaldırdık. Diğer engelsiz öğrencilerimiz için ise güzel bir eğitim ve farkındalık projesi oldu. Engelli kardeşlerinin gün içerisinde yaşadığı zorlukları 5 gün boyunca en iyi şekilde gördüler. dedi.
Gençlerin geleceğin mimarı olduğunu söyleyen Tütüncü, engelsiz gençlerin engellileri daha iyi anlayacağı, empati kuracağı güzel bir proje uyguladıklarını dile getirdi. Bunun bir eğitim ve farkındalık projesi olduğunu ifade eden Tütüncü, Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Özellikle engelsiz gençlerimiz, engelli gençleri daha iyi anlayarak gelecekte onların önündeki problemlerin kaldırılmasında çok önemli adımlar atacak. diye konuştu. Tütüncü, sosyal belediyeciliği 'değer üretmek' olarak gördüğünü vurguladı.
Dün akşam düzenlenen Atiye konseriyle salonu tıklım tıklım dolduran engelli-engelsiz tüm insanlar eğlendi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.