Erbil'de üniversite öğrencileri Dicle Askeri Gücü'nü protesto etti

30 Kasım 2012 Cuma 11:16
Erbil'de üniversite öğrencileri Dicle Askeri Gücü'nü protesto etti






ERBİL (CİHAN)- Irak merkezi hükümeti tarafından oluşturulan Dicle Askeri Operasyon Gücü, Bölgesel Kürt Yönetimi´nin Erbil şehrinde üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.
Erbil'deki Selahattin Üniversitesi öğrenci ve öğretim görevlileri, bölge yönetimi ile merkezi Bağdat hükümeti arasında gerginliğe neden olan Dicle Askeri Operasyon Gücü´nün lağvedilmesini istedi. Yapılan açıklama ve açılan pankartlarda söz konusu askeri varlığın yasal olmadığı vurgulandı.
Bölgesel Kürt Yönetimi´ne seslenen öğrenciler , bu konuda geri adım atılmamasını istedi.
Üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler adına hazırlanan ortak açıklamada, yaşanan krizin biran önce sonlandırılması istendi. Bildiride sorunun her iki tarafı yıpratacağına dikkat çekilerek, bunun anayasal çerçevede çözülmesi gerektiği belirtildi.
Cihan Haber Ajansı´na(Cihan) konuşan katılımcılar, Dicle Askeri Operasyon Gücü´nün sadece Araplardan oluşmasına tepkili olduklarını söyledi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.