Erdoğan: Bedeli ödetilecek

15 Temmuz 2011 Cuma 17:50
Erdoğan: Bedeli ödetilecek






Erdoğan: Terör örgütü ve siyasi uzantıları iyi niyet beklemesin
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Terör örgütü ve uzantıları şunu çok iyi bilmelidir ki bir defa, hiçbir zaman, çok açık ve net söylüyorum, bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde, asla iyi niyet beklemesin'' dedi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin terör olaylarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan, dünkü olayın milletçe herkesi üzdüğünü, terör örgütü PKK'nın ne kadar samimiyetsiz olduğunu, bugüne kadar ne kadar kötü niyetlerle donanımlı olduğunun bilindiğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın yine böyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle, siyasi siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''13 tane şehidimizin olması şüphesiz ki yüreklerimizi yaralamıştır, dağlamıştır, ama terör örgütü ve uzantıları şunu çok iyi bilmelidir ki bir defa hiçbir zaman, çok açık ve net söylüyorum. Bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde, asla iyi niyet beklemesin. Onlar da siyasi uzantıları da. Biz onların siyasi uzantılarına da çok iyi niyet gösterdik. Ve bütün iyi niyetlerimizle yaklaşımlarımızı yaptık ve demokratik alanda mücadelelerini sürdürmeleri için her türlü zemini hazırladık. Ama bunların her zaman ortaya koydukları teklifler, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir dedikleri bir dediklerini tutmayan yaklaşım tarzlarıdır. Ve hiçbir zaman AK Parti ve AK Parti iktidarı onların bu gayrı samimi tekliflerine, bir masaya oturacak değiliz.

Eğer bunlar bir barışı istiyorlarsa talep ediyorlarsa yapacakları tek şey vardır, o da şudur: Bir defa terör örgütü silahı bırakacaktır. Silahı bırakmadıkları müddetçe ne operasyonlar durur ne de bu süreç daha farklı bir noktaya doğru gider. Bundan sonraki süreç çok daha farklı stratejilerle ve uygulamalarla kendini gösterecektir. Bunu onların da bilmesi lazım.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek millet anlayışı üzerinde farklı yaklaşıma hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini belirterek, ''Bir defa şu 4 temel ilkemiz değişmez; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bununla bu yola devam edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir düşüncemiz yoktur. Burada kimse bizden geri adım beklemesin'' dedi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin terör olaylarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan, ilk olarak 780 bin kilometrekare üzerinde kesinlikle herhangi bir ameliyata, operasyona müsaade etmeyeceklerinin bilinmesini istedi.

İkinci olarak tek millet anlayışı üzerinde farklı yaklaşıma hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bir defa bu ülkede benim Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir. Biz geldiğimizden bu yana 3 şeyi başardık. Red ve inkar politikalarını yok ettik, asimilasyon politikalarını da yok ediyoruz. Dikkat ederseniz, onun için seçim öncesi bir ifade kullandım. Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur, bu ülkede PKK sorunu vardır, Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunları vardır. Sorunların da çözümünde en büyük katkıyı biz verdik ve bundan sonra da yine biz vermeye çalışacağız. Kaldı ki bu ülkede etnik unsur olarak birçok etnik unsur var. Benim Türk kardeşimin de sorunu var, Laz'ın da Boşnak'ın da Arnavut'un da Gürcü'nün de Roman'ın da hepsinin sorunları var. Bu sorunların hepsinin çözümünde şüphesiz ki bu sorumluluğu üstüne alan iktidar bunu çözecektir. Bunu da çözmeye devam edeceğiz.

Bir defa şu 4 temel ilkemiz değişmez; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bununla bu yola devam edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir düşüncemiz yoktur. Burada kimse bizden geri adım beklemesin.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Askerin, tutuklamalar nedeniyle moral bozukluğu içinde terörle mücadele ettiği'' yönündeki sözlerine ilişkin, ''Burada 'moral bozuldu' dediğimiz anda, zaten bitersiniz ve terör örgütüne de tamamen malzeme verirsiniz. Şu anda ana muhalefet partisi başkanının yaptığı budur. Bu tamamen terör örgütüne destek vermektir'' dedi.

Erdoğan cuma namazını kılığı Süleymaniye Camisi çıkışında gazetecilerin, sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Mücadele edecek moral bırakmamışsınız. Herkes tutuklu, herkes hapiste, bu moralle terörle mücadele ediyorsunuz'' sözlerini anımsatması üzerine Erdoğan, bu yorumlara katılmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Düşünün ki bir ordu savaşa girdi. Bir ordu savaşa girdiği zaman bunun içerisinde zayiat verir. 100, 200, 300, 500 veya bin tane... Burada siz kalkıp da 'Biz moralsisiz, onun için bu savaşı kaybettik' diyebilir misiniz? Böyle bir saçmalık olur mu? Hele hele Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin toplamda 600 bini aşan bir ordusu var ve bu orduyu biz NATO içinde en güçlü ordu olarak savunuyor ve konuşuyoruz. Burada 'moral bozuldu' dediğimiz anda, o zaman zaten bitersiniz ve terör örgütüne de tamamen malzeme verirsiniz. Şu anda ana muhalefet partisi başkanının yaptığı budur. Bu tamamen terör örgütüne destek vermektir. Bugün daha güçlü olduğumuzu ifade etme günüdür. Bu nasıl siyasi anlayıştır. Böyle şey konuşulur mu? Böyle bir atıfta silahlı kuvvetlere bulunulur mu? Bizim güvenlik güçlerimiz düne göre bugün çok daha güçlüdür ve bugün çok daha farklı bir yaklaşımla olaylara yaklaşmaktadır. Bunun bedelini çok daha ağır ödettirecektir, ben buna inanıyorum.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin ''demokratik özerklik ilanı''na ilişkin, ''Bu, onların kendi çalıp kendi oynadıkları bir tezdir. Bu ülkede demokratik özerliği olmayan kimse yoktur. Bunu söyleyenlerin hepsi parlamentodadır'' dedi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında, gazetecilerin, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi ve gündemdeki diğer gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Sınır ötesi harekat ihtimali var mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, bunların önceden söylenerek yapılmayacağını belirtti ve ''Gerekiyorsa bunların hepsi yapılır ve yapılacaktır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, BDP'nin ''Demokratik özerklik ilanı''na ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:

''Bu, onların kendi çalıp kendi oynadıkları bir tezdir. Anlatabiliyor muyum? Bu ülkede demokratik özerliği olmayan kimse yoktur. Bunu söyleyenlerin hepsi parlamentodadır. Parlamentoda bunların yeri var mı? Var. Bu ülkenin en üst düzey yöneticileri arasında bunlar var mı? Var. Bu ülkede benim Kürt kökenli vatandaşım, cumhurbaşkanlığı bile yapmıştır. Bunlar neyin özerkliğinden bahsediyorlar? Bunların hepsi sadece benim Kürt kardeşlerimi aldatmaktan başka bir şey değildir. Bunu bir defa böyle bilelim ve medya da bunu lütfen takdim ederken, böyle takdim etsin. Şu anda niçin Güneydoğu ve Doğu... Bu bölgelerde ağırlıklı olarak BDP, AK Parti'nin tüm bürolarına karşı seçim boyunca devamlı bombalarla, taşlarla saldırıda bulunmuş. Bunun sebebi var. Nedir bu sebep? Oradaki yalan yanlış ifadeler, politikalarla yapmak istediklerinin karşısında oyunu bozanın AK Parti olduğunu gördükleri için. Onun için ne yılacağız ne yorulacağız. Yola kararlılıkla devam edeceğiz. Bizden kimse bu noktada farklı bir taviz, demokrasi ve hukukun dışında beklemesin.''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.