Erdoğan: Bizim için B notunda ısrar edilmesini hakkaniyetli bulmuyoruz

06 Kasım 2012 Salı 17:34
Erdoğan: Bizim için B notunda ısrar edilmesini hakkaniyetli bulmuyoruz






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslar arası kredi derecelendirme kurumu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini önemli bir gelişme olarak gördüklerini, ancak hala B notunda ısrar edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Erdoğan, Hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede olmadığını düşünüyoruz. Ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkeler A düzeyinde kredi notuna sahipken, bizim için B notunda ısrar edilmesini hakkaniyetli bulmuyoruz. dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, uluslar arası kredi derecelendirme kurumu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini önemli bir gelişme olarak gördüklerini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Ancak hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede olmadığını düşünüyoruz. Ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkeler A düzeyinde kredi notuna sahipken, bizim için B notunda ısrar edilmesini hakkaniyetli bulmuyoruz. Kredi derecelendirme kurumlarında hakkaniyete dayalı yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Siyasi ve ideolojik bir yaklaşım istemiyoruz. Rakamlar gerçekte neyi söylüyorsa, bunu Yunanistan için söylüyorsanız, gelin Türkiye için de söyleyin. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.