Erdoğan: Bombalı saldırılar karşısında kağıttan kaplana dönüyorlar

06 Kasım 2012 Salı 17:58
Erdoğan: Bombalı saldırılar karşısında kağıttan kaplana dönüyorlar






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Görevini yapan devlet memurları karşısında panter kesilenler üniversiteye, liselere, ortaokullara, ilkokullara, ana okullarına yapılan bombalı saldırılar karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor. dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör örgütünün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: Bombalı saldırıda 11 yaşındaki evladımız şehit oldu. Terör örgütünün anne karnındaki doğmamış çocuktan kundaktaki bebeğe, camiden dönen imamdan alışveriş yapmaya çıkan annelere kadar geniş bir canilik sicili var. Önceki gün bu sicile yeni bir kanlı halka daha eklediler. Bu caniler küçücük çocukların dahi hayatına kastederek nasıl kara bir vicdana sahip olduklarını gösterdiler.

KCK operasyonlarında hükümeti yerden yere vuran çevrelerin 3 maymunu oynadığını söyleyen Erdoğan, Konu teröre yönelik operasyonlar olduğunda ortalığı ayağa kaldıranlar, masumların ölümü konusunda sus pus oluyorlar. Bazı gazeteciler de, 'Başbakan, çok sert konuşuyor' diyor. Ne olacaktı, elma şekeri mi dağıtacaktı? ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti: Diyarbakır Valiliği önünde gözlerinde kin, yüzlerinde nefret ifadesi ile devlete karşı aslan kesilenler, (ki bunlar Parlamento içinde, yerel yönetimin başında) örgütün cinayetleri, katliamları karşısında süt dökmüş kediye döndü. Görevini yapan devlet memurları karşısında panter kesilenler üniversiteye, liselere, ortaokullara, ilkokullara, ana okullarına yapılan bombalı saldırılar karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor.

Sıfatları ister siyasetçi olsun, ister belediye başkanı olsun, ister milletvekili olsun, masum insanların ölümüne sebep olan saldırıları kınamayanların bu kanlı oyunun bir parçası haline geldiklerini söyleyen Erdoğan, Yarım ağız, eylemi kınadıkları halde örgütü kınamayanlar da başka bir kandırmaca içindeler. Kınıyormuş gibi göründüğünüz eylemi yapan, gözü dönmüş katliamı gerçekleştiren örgütü kınamamak nasıl bir tutarsızlıktır? diye sordu.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen Erdoğan, BDP'yi eleştirdi. Erdoğan, Onları açlık grevine sevk eden iktidar değil, BDP ve bölücü terör örgütü. Neden BDP bu konuda açık bir tavır ortaya koyamıyor? Çıksın tavrını ortaya koysun, 'sizin açlık grevine gitmenizi istemiyoruz' desin. Bu insanlar sizin kanlı hesaplarınızın parçası olmak zorunda mı? Elinizi bu insanların yakasından çekin. diye konuştu. Açlık grevlerinin cezaevi şartları ile ilgisi olmadığını kaydeden Erdoğan, Bu eylemler, dışarıda siyasi faaliyet olarak yürütülmesi gereken bir mücadelenin, cezaevlerindeki genç bedenlere yüklenmesinden emanet. dedi.

Erdoğan, Şemdinli'de çocuklarının ölümünün sorumlusu olmalarına rağmen, utanmadan taziyeye gelen istismarcılara haddini bildiren ailemizi kutluyorum. ifadesini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.