Erdoğan Çin'e gidecek: Gündemde katliamlar var mı?

Çin'de, Uygur Türkleri'ne yönelik saldırıı ve insanlık dışı uygulamalar sürerken, Ankara'dan bu ülkeye en üst ziyaret hazırlığı var... Mısır'da Mursi'yi deviren yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Sisi'ye ilkesel duruş sergileyen Erdoğan'ın Cinping'i ziyareti manidar bulundu

05 Temmuz 2015 Pazar 06:21
Erdoğan Çin'e gidecek: Gündemde katliamlar var mı?






Erdoğan Çin'e gidecek: Gündemde katliamlar var mı?

Mısır'da darbecilikle suçladığı General Sisi'ye karşı "Demokrat" ve "İlkeli" duruş sergileyin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Türkistan'ı kan gölüne çeviren Çin devlet Başkanı Şi Cinping'in ayağına gidiyor. Üstelik binlerce müslüman Türk'ün katiliyle bir araya gelecek..

Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne yönelik katliam haberlerinin yoğunlaştığı bir dönemde, Ankara Pekin'e kritik bir ziyarete hazırlanıyor. Üstelik bu ziyaret en üst üst düzeyden. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'e gitmeye hazırlanıyor.

Erdoğan'ın Çin yönetimiyle yapacağı görüşmelerde Uygur Türklerine yönelik baskıları gündeme getirmesi ve müslümanlara yönelik tavırlara karşı uyarılarda bulunması bekleniyor.

Erdoğan son anda bir değişiklik olmazsa 28 Temmuz'da Çin'e gidecek.

Erdoğan'ın yapacağı resmi ziyaretin Türkiye'de sonbaharda yapılacak olan G20 zirvesi öncesi G20 ülkelerine gitme planı çerçevesinde düşünüldüğü öğrenildi.

Erdoğan'ın Çin yönetimiyle yapacağı görüşmelerde Uygur Türklerine yönelik baskıları da gündeme getirmesi bekleniyor. Erdoğan'ın Müslümanların oruç tutmasının ve ibadetlerini yerine getirememesine yönelik yasakları eleştireceği ve Çin yönetimine uyarılarda bulunacağı öğrenildi.

Uygur Türklerine yönelik gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı da tepki göstermiş ve "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerinin oruç tutmalarının ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberler kamuoyumuzda üzüntüyle karşılanmıştır" açıklaması yapmıştı. Bir çok ilde de Çin'e yönelik yaptırım uygulanmasını isteyen gösteriler yapılmıştı.

Erdoğan 2012 yılında yaptığı Çin gezisine Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden başlamıştı. Erdoğan'a da Urumçi'de büyük ilgi ve sevgi gösterilmişti. Erdoğan ziyareti sırasında Urumçi'ye gelen ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatını da kazanmıştı. Kaynak : Milliyet Gazetesi..
Son Güncelleme: 05.07.2015 06:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.