Erdoğan'dan ilk kez 'Koalisyon' olabilir açıklaması

Başkanlık Sistemi için düzenlenen referandum öncesi kamuoyunu "Türkiye'yi koalisyon hükümetleri batırdı' teziyle vatandaşlardan evet oyu isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon sinyali vermeye başladı.

21 Haziran 2018 Perşembe 07:06
Erdoğan'dan ilk kez 'Koalisyon' olabilir açıklaması






Erdoğan'dan ilk kez 'Koalisyon' olabilir açıklaması



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık Sistemi tanıtımlarında ağırlıklı olarak işlediği 'Türkiye'yi koalisyon hükümetleri batırdı' tezini, katıldığı son radyo programında yaptığı açıklamalarla adeta çürüttü.  Cumhurbaşkanı Erdoğan "Meclis'te çoğunluğu sağlayamazsak koalisyona gidebiliriz" açıklamasında bulundu. Erdoğan konuşması sırasında sık sık 'Bay Muharrem' yerine 'Muharrem Bey' sözünü kullanması dikkat çekti.

Erdoğan "İttifaklarla koalisyonlar arasındaki fark nedir?" şeklindeki soruya "Bir Cumhur ittifakı var bir de diğeri. Bunların da içinde koalisyon oluşmaz diye bir şey yoktur, oluşabilir. Ama oluşma oranı çok çok düşük. Örneğin bizim Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey oluşur mu oluşmaz mı Pazar akşamı göreceğiz. Tüm mesele ne? 300'ün üzerinde rakamı Cumhur İttifakı yakaladığı anda mesele bitmiştir. 300'ün altında kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı bir konu." dedi.

EĞİTİM VE SAĞLIK 

Erdoğan, "16 yıl önce Türkiye neredeydi diye baktığımız zaman, bir defa eğitimde adeta yok denilebilecek bir konumdaydık, 70-80-100 öğrencili sınıflar, derslik sayısı az, sağlıkta zaten büyük bir felaket... Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu dönemler, ayrı bir felaketti. Galoşları tekrar satan SSK hastaneleri vardı." dedi.

"Türkiye 79 senede özellikle eğitimde neredeydi, nereye geldi." diyen Erdoğan, "Eğitim olmazsa olmazımızdır, eğitimli bir nesil çok çok önemli. 75 üniversite vardı ama şimdi 205 üniversitemiz var." ifadelerini kullandı.

"MİLLET O DEFTERİ KAPATTI"

Erdoğan, "Türkiye özellikle imtihan sistemlerini oturtma düzeyini yakaladı. Son imtihanlarda da yine önce bir gürültüler falan oldu sonradan da 'bu doğruymuş' demeye başladılar, bunun olumlu tepkilerini almaya başladık." diye konuştu.

Muhalefetin parlamenter sisteme dönüş söylemini değerlendiren Erdoğan, "Bir defa 16 Nisan'da biz Türkiye'de bir anayasa oylaması yapmadık mı? Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil." dedi.


FETÖ NEREYİ TESTEKLİYOR?


"FETÖ bu seçimde nereyi destekliyor sizce?" sorusu üzerine Erdoğan, "Nereyi desteklediğini söylememiz bana göre politik olarak yanlış olur. Hiç gerek yok. Biz, bir tespit yaptık. Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı da ihanettir. FETÖ'ye gönül verenlerin, nereye ne vereceği onları ilgilendirir. Herkes serbesttir. Bir demokratik rejimin içindeyiz ama iflah olmazlar." yanıtını verdi.

"FETÖ MAĞDURLARI" SORUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ mağdurlarıyla" ilgili ifadelerinin sorulması üzerine Erdoğan, kendisinin "FETÖ mağduru" diye bir şeyi tanımlama yetkisine sahip olmadığını, bu yetkinin 15 Temmuz'dan sonra polis ve yargının olduğunu ifade etti.

Mahkum edilenleri de Kılıçdaroğlu'nun bırakma yetkisinin olmadığını belirten Erdoğan, "Mahkumiyeti kesinleşmiş olanlarla ilgili bir şey yapamaz. Bu adam hukuk da bilmiyor." dedi.

FETÖ'den tutuklu olanlar içinden mağduriyet sürecinin başlatılmasının ayrı, mahkumiyetten mağduriyet sürecinin başlatılmasının ise ayrı olduğunu vurgulayan Erdoğan, yargının kararını verdiğini, iade edilmesi gerekenlerin görevine iade edildiğini söyledi.

"İFADELERİ TUTMUYOR"

Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin birbirini tutmadığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz 85 koli belge göndermişiz, Bay Muharrem ne diyor? 'Onlar gazete kupürü' diyor. Halbuki iddianameler ortada..Ne diyor Bay Kemal? 'Müracaatını (Demirtaş) yaptı YSK'ya, YSK ona müsaade etti.' Tamam müsaade etmiş de olabilir, yani YSK'nın bu noktada her verdiği kararın doğru olduğunu iddia edebilir miyiz? Bir de vicdan var."

Erdoğan, İnce'ye yönelik "Dershane işletemeyen bir adamın devlet yönetiminden anlaması mümkün değil. Bu adam dershane işletememiş, çalıştırdığı personelinin sigorta ücretlerini ödemediği için hepsi ah vah ile oradan ayrılmışlar." eleştirisinde bulundu.

Erdoğan, İnce'nin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Amerika'dan alacağı sözlerine ilişkin "Neyi alıyorsun? Uluslararası hukuk var. Uluslararası hukuka göre sen neyi alıyorsun? Sana bunlar şimdiden böyle bir müjde mi verdiler? Kaldı ki sen böyle bir şeyin sözünü vermeye kalktığın zaman, adama derler ki 'neye göre bunu konuşuyorsun?'. Demek ki 'ben bunu söyler de nasıl artı bir oy kapabilirim.'. Bu bir oy devşirmesine yönelik istismardır." diye konuştu.

İnce'nin "Kandil'de kimse yok, dağları, taşları bombalıyorlar. Tamamen seçim öncesi bir propaganda" iddialarına yönelik Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz Kandil'i yeni bombalamaya başlamadık. Muharrem Bey'in bir defa Türkiye'de ne olup bittiğinden haberi yok. Biz, yeri gelmiştir Kandil'i bombalamışızdır. Bunlara kalsa Afrin'e, Cerablus'a girmemizi de istemiyordu. Bunları biz seçimle ilişkili olarak mı yaptık? Erken seçime gitme olayının Afrin ile bir alakası var mıydı? Afrin olayı bir anda gelişti. Ama Muharrem Bey'in başka şeylerle ilişkisi, bağlantısı var. Dolayısıyla takip edemiyor."

"SURUÇ'UN FAİLLERİNDEN BİRİ ODUR"

Erdoğan, HDP'nin PKK'nın siyasi görüntüsü olduğunu, PYD ve YPG'nin de PKK'nın yan kuruluşları durumunda olduğunu, bunu bir türlü Batı'ya anlatamadıklarını söyledi.

HDP'nin PKK'nın siyasi ayağı olarak parlamentoya oynadığını ifade eden Erdoğan, "Bu şansını da ne yaptı HDP büyük ölçüde kaybetti. Hepsi sapır sapır dökülüyor. Yurt dışına kaçmaya başladılar. Dokunulmazlığı kalkanlardan kaçanlar var." dedi.

"FATURAYI SİYASETÇİ ÖDÜYOR"

Erdoğan, "O kurumlar, bağımsız kurumlar havasıyla kendilerine göre adımlar atıyorlar, peki faturayı kim ödüyor? Faturayı siyasetçi ödüyor. Faturayı ödeyen, istişaresini yaptıktan sonra kararını da o verir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.