Erdoğan'dan rüşvet iddiası: İşadamları yüzleşmeden kaçtı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alma sürecini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı işadamlarının ve vatandaşların rüşvet iddiasında bulunduğunu dile getirdi.

05 Ocak 2018 Cuma 10:37
Erdoğan'dan rüşvet iddiası: İşadamları yüzleşmeden kaçtı






Erdoğan'dan rüşvet iddiası: İşadamları yüzleşmeden kaçtı


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınmasına yönelik tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransı ziyareti öncesi konuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bize gelen bilgiler farklı, bazı vatandaşlarımız işadamlarımız kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman yüzleşmeye varmısınız dediğimizde birçoğu kaçıyor" dedi.

"BURADA DEMEK Kİ BİR SU KAÇAĞI VAR"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının tamamiyle İçişleri Bakanlığı'nın tasarrufunda olduğunu belirten Erdoğan "Burada sürekli olarak müfettişlerin yaptığı kontroller var. Zaman zaman özel mülkiye müfettişleri çıkarmak suretiyle yapılan kontroller vardır. Bunlar sürekli belediyelerde çalışan mülkiye müfettişlerinin verdiği bilgiler dahilinde olabileceği gibi, özel mülkiye müfettişleri ile istihbarat üzere atılan adımlardır. Bu belediye başkanlığı yapanlar için bilinen şeylerdir. Benim belediye başkanlığım döneminde oda tahsis ettiğimiz mülkiye müfettişimiz vardı. Bundan bihaber olanlar çıkıyor konuşuyor.Asıl önemli olan şu anda bu tür açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki bir su kaçağı var.

SUÇ ÜSTÜ DEDİĞİMİZ ZAMAN KAÇIYORLAR

Ataşehir'de ne olduysa burada da bu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı fakat işadamlarımız, vatandaşlarımız, kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman yüzleşmeye var mısın dediğimizde birçoğu kaçıyor. Hem şikayet ediyorsun, hem de suç üstü dediğimiz zaman da bundan kaçarsanız biz o zaman burada görevi suiistimal edenleri nasıl ortaya çıkaracağız.

Yurtdışına çıkma vs, tüm bunların hepsi İçişleri Bakanlığımızın yasal haklarıdır. Bunu hukuk çerçevesi içerisinde kullanmıştır. Orada bir başka şey daha var, arkadaşlar söylediler, benim çocuklarımın da yurtdışında okuma imkanı oldu gibi, buraya düzeltme yapmamız lazım. Benim çocuklarımın yurtdışına gitmesi, sayın belediye başkanının, ben en kaliteli okullarda okuttum mantığından hareketle değil, benim öz çocuklarım kendi öz vatanında okuma şansı olmadıkları için yurtdışına gittiler. Erkek oğlum katsayı engeline takılarak, Boğaziçi'ne tutuyordu puanı, burada farklı bir üniversiteye girme oldu. Biz de yurtdışına gönderdik. Kızlarım başörtü nedeniyle Türkiye'de okuma hakkından mahrum oldular. Onları da bundan dolayı yurtdışına, ağabeyinin yanına gönderdik. Bunları da bilmiyorlar, bilmeden de farklı farklı yakıştırmalar yapıyorlar. Mani bir durum yoksa önü de açılır.

ABD İLE İLİŞKİLER ARTIK BÖYLE YÜRÜYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki Hakan Atilla davasında jürinin kararın açıklamasına ilişkin olarak, "Amerika şu anda çok ciddi bir kumpaslar zinciri içerisinde bir süreç işletiyor" dedi. Erdoğan, FETÖ'ye yönelik ABD'ye gönderilen delillere değinerek, "Kendilerine giden 85 kolinin üzerinde, şimdi 100 koliyi bulmuştur, verilmiş kararlarla ilgili olarak da hiçbirini itibara almayacaklar. O zaman aramızdaki ikili ilişkilerdeki uluslararası hukuk ve ikili hukuk da hükmünü yitiriyor. Bundan sonraki süreç, üzülerek söylüyorum ki böyle işleyecek." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanBeşiktaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.