Erdoğan 'iade ettik' dedi, Hollanda Belçika karıştı

Terör örgütlerinin cirit attığı Hollanda, Fransa ve Belçika'da Türkiye'nin uyarılarının dikkate alınmadığı tartışmaları muhalefet partilerini harekete geçirdi.

24 Mart 2016 Perşembe 18:41
Erdoğan 'iade ettik' dedi, Hollanda Belçika karıştı






Erdoğan 'iade ettik' dedi, Hollanda Belçika karıştı

Avrupa'yı sarsan terörist saldırılara hedef olan ülkelerin, Türkiye tarafından defalarca uyarıldığı ortaya çıkınca Belçika ve Hollanda karıştı. Son katliamlarda öne çıkan isimlerin Türkiye tarafından Hollanda, Fransa ve Belçika makamlarına bildirilmesine rağmen önlem alınmaması bu ülkelerde tartışmalara neden oldu.

HOLLANDA'DA MUHALEFET AYAKTA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel’i kana bulayan canlı bomba Bakraoi’nin 2015 Haziran’ında Gaziantep’te yakalanıp sınırdışı edildiğini açıklaması Belçika ve Hollanda'yı karıştırdı. Belçika'da 2 bakan istifasını sunarken, Hollanda'da Türkiye ve İslam karşıtı politikalarıyla bilinen ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders Başbakan'a istifa çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis’le ortak düzenlediği basın toplantısında, Brüksel’deki terör eylemiyle ilgili yaptığı açıklamada: ''Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir'' demişti.
 
BELÇİKA VE HOLLANDA KARIŞTI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gözler Belçika ve Hollanda'ya çevrilmişti. Bugün Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ve İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel saldırılarının sorumlularından İbrahim el Bakraoui'nin durumuna ilişkin Türkiye'nin daha önce Belçika'yı uyarması ancak Belçika makamlarının takibini yapmaması üzerine istifasını sundu.
 
Reuters haber ajansı, konu hakkındaki bir haberinde, yaşananları “Belçika, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl iade ettiğini açıkladığı bombacıyı elinden kaçırdığı için küçük düştü” olarak değerlendirdi.
 
İstifalar kabul edilmedi

Ancak 2 bakanın istifası Başbakan Charles Michel tarafından kabul edilmedi. Belçika basınına konuşan Adalet Bakanı Geens, kendisinin ve İçişleri Bakanı Jambon'un el Bakraoui'ye ilişkin konuya dair istifasını sunduğunu ancak Başbakan kabul etmediği için görevlerine devam edeceklerini söyledi.
 
Belçika Adalet Bakanlığı, Türkiye’nin “terörist” diyerek Temmuz 2015’te iade ettiği İbrahim el-Bakraoui’yi kefaletle serbest bırakmıştı. Bakraoui hakkında silahlı soygun suçlamasıyla devam eden bir davada ise “neredeyse” 9 yıl mahkumiyet kararı alınmak üzereydi.
 
KRİZ HOLLANDA'YA DA SIÇRADI
 
Wilders: Türkiye’nin açıklaması doğruysa Başbakan Rutte de görevini bırakmalı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa gündemine bomba gibi düşen bilgileri açıklamasından sonra kriz Belçika ile de sınırlı kalmadı.
 
Türkiye’nin bombacıları iade ettiği ikinci adres olan Hollanda’da da İslam karşıtlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığıyla tanınan ana muhalefet lideri Geert Wilders de, “Eğer Türkiye’nin açıklaması doğruysa Başbakan Rutte de görevini bırakmalı” açıklamasında bulundu. 
Son Güncelleme: 24.03.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2016-03-24 19:27:18

avrupalılar hep böyle rahatlar, hava alanlarında bile güvenlik önlemi bulunmuyor, artık bu kadar rahat davranmazlar umarım.