Erdoğan'ın oteline baskın: SAT komandolarına PKK operasyonu var demişler

Müritler darbesi sırasında cuntacıların askerleri yalanlarıyla tuzağa düşürdüğü belirlendi. Cunta yanlısı darbecilerin, erlere tatbikat, SAT komandolarına ise 'PKK operasyonu var' yalanıyla kandırdığı ortaya çıktı.

19 Temmuz 2016 Salı 12:29
Erdoğan'ın oteline baskın: SAT komandolarına PKK operasyonu var demişler






Erdoğan'ın oteline baskın: SAT komandolarına PKK operasyonu var demişler

Son Dakika Haberleri, Askeri Darbe son durum, Cunta yanlısı darbecilerin, erlere tatbikat, SAT komandolarına ise 'PKK operasyonu var' yalanıyla kandırdığı ortaya çıktı. Darbe girişiminden saatler öncesi Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırı için hazırlanan SAT komandolarını helikopterlere bindiren darbeci subaylar, helikopterlerin dünya ile iletişimini keserek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı yerin bilgilerinin gelmesini beklemiş. Marmaris'te düzenlenen suikast girişiminin detayları arasında yer alan bilgiler duyanları hayrete düşürüyor..

SAT VE MAK TİMİ İSTEMİŞLER


Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından kaldığı otele yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu hain saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 10 darbecinin ifadelerine göre baskın hazırlığı adım adım şöyle gelişti:
Darbe girişiminin olduğu gece İstanbul’dan helikopterle hareket eden Özel Kuvvetler’e ait 14 kişilik tim ve 2 SAT komandosu Çiğli 2. Anajet Üssü’ne indi. “Marmaris’te üst düzey bir PKK yöneticisine operasyon yapacağız” diyen Yüzbaşı Şükrü Eymen komutasındaki FETÖ/PDY darbecileri 3 helikopter, silah, mühimmat ve 13 kişilik MAK timi istedi. Üsse daha sonra saldırıya komuta eden Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş gitti.

28 KİŞİLİK EKİP VE 4 HELİKOPTER

Helikopterler saat 22.00 sıralarında Marmaris’e hareket etmek üzereyken, darbeci askerler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı adresi tam bilmedikleri için beklemeye başladı. Şüphe çekmemek için de “Operasyonun yeri değişti, Ankara’ya gideceğiz” dedi. 13 kişilik MAK timi de yaklaşık 3 saat helikopterde bekletilerek darbe girişiminden haberlerinin olmaması sağlandı. 13 kişilik ekibin üsle iletişimi de kesildi. Erdoğan’ın kaldığı otelin bildirilmesi üzerine 4 helikopter Marmaris’e doğru havalandı.


"GEREKİRSE ÖLÜN, CUMHURBAŞKANI'NI ANKARA'YA GÖTÜRÜN"

Darbe girişimini önceden haber alan Cumhurbaşkanı Erdoğan otelden ayrılmıştı. Saat 01.30 sıralarında darbecilerin kullandığı 4 helikopter otele saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 2 polis şehit düşerken, 9 polis memuru da yaralandı. Otel saldırısına İzmir’den katılan 13 darbeci tutuklanırken, ormanlık alana kaçan 2 SAT komandosu önceki gün teslim oldu. Tümgeneral Sönmezateş dün Ankara’da yakalandı. İstanbul’dan giden 14 askerin arandığı belirtildi. İhanetin başındaki Sönmeztaş’ın “Gerekirse ölün ama Cumhurbaşkanı’nı Ankara’ya götürün” talimatı verdiği öğrenildi.
Son Güncelleme: 19.07.2016 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.