Erdoğan İSEDAK açılışında Rusya krizini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) açılışında yaptığı konuşmada dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 Kasım 2015 Çarşamba 11:39
Erdoğan İSEDAK açılışında Rusya krizini değerlendirdi






Erdoğan “Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) açılışında yaptığı konuşmada, “Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine bu uçaklardan biri tekrar Suriye’ye dönerken, diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir” dedi.

Erdoğan‘ın konuşmasının bir kısmı şöyle:

“Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F-16’larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır. İsabet alarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içe isabet etmiş. Bu sebeple iki vatandaşımız yaralanmıştır.”
“Orada Daeş’e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bir defa Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu Lazkiye ve kuzeyi bu bölgede Daeş terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Şu anda Daeş terör örgütünün bulunduğu bölge Cerablus ve doğusudur.”

‘TÜRKİYE SOĞUKKANLI DAVRANDI’

“Çok uzun süredir böyle bir hadisenin yaşanmaması için büyük çaba harcıyor, ilgili tüm ülkeler nezdinde gerekli uyarılımızı yapıyorduk. Çeşitli tarihlerde ve çeşitli kanallarla komşumuza da bu hassasiyetimiz iletilmiştir. Düne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının sebebi, Türkiye’nin soğukkanlı ve iyi niyetli tavrıdır.”
“Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır.“
Son Güncelleme: 25.11.2015 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.