Erdoğan: "Milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17. Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Erdoğan,"Girdiği hiçbir seçimi kazanamayan ana muhalefet liderin milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir." dedi.

23 Aralık 2015 Çarşamba 14:58
Erdoğan:






Erdoğan: "Milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17. Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Erdoğan,"Girdiği hiçbir seçimi kazanamayan ana muhalefet liderin milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar:

Demokrasi piramidimizin tabanıyla tavanının kucaklaşması olarak gördüğüm bu buluşma ülkemizde güzel işlere vesile olacaktır.

Ülkesine ve milletine hizmet için o makamın emanetine erişen kişiler öyle işler yapacaktır ki halkımızda desteklesin.

Aynı şekilde milletin desteğini yitiren devletin de bürokratlarını yönetmesi beklenemez.İki seçim arasında bürokratik oligarşi ortaya çıktı.Bu oligarşi ülkelerin felaketidir. Milletimize daha iyi hizmet verecek sistemi kurmak için yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz.

Ülkemizde mevcut yönetim sistemi oldukça sorunludur. Sıkıntılı, tartışmalıdır. 7 Haziran-1 Kasım arasında bunu çok net gördük. Bürokratik oligarşi seçilmişe karşı tavır koydu. Birçok yerde dirseklerin farklı bir şekilde dönmeye başladığını gördük, ben de şahit oldum. Bürokratik oligarşi ülkelerin felaketidir. Bu sadece Türkiye için de geçerli değildir. Bunları yaşadık. İktidarlar güçlü olmazsa bürokratik oligarşi iktidar olma gayreti içine girer ve ülkede her şey durur. Siz o ülkede sıçramayı, gelişmeyi bekleyemezsiniz. İşler durur. Muhtarlar bunu devirmelidir.

Karar merci TBMM ardından milletimiz...

Biz fotoğraftaki çarpıklıkları düzeltebilmek için sürekli yeni anayasa diyoruz, başkanlık sistemi diyoruz. Milletimiz başkanlık sistemini tartışsın. Biz bundan niye korkuyoruz, kaçıyoruz? Dert başka. Karar merci TBMM ardından milletimiz. Ama artık milletimizin de açık ve güçlü bu talebine siyasi partilerin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim.

Rusya bu işi şova dönüştürmüş...

Rusya belki düşen uçağın karakutusunu ifşa edemedi ama bir çok şeyi ifşa etti. düşen uçan kara kutusundaki bilgilerin kendi lehlerine çıkacağını sanan Rusya bu işi şova dönüştürmüşlerdir.Sonra kutunun hasarlı olduğu iddia edildi. Balkan savaşları sırasında Edirne'ye "Enver" gireceğine Bulgar girsin diyen zihniyet, bugün Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın diyor.

Milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir...

Eski Türk sosyalist ve güya liberal, ulusalcılar ve milliyetçilerin Rusya safında yer aldığını görünce gerçeğin farkına vardık. Ana muhalefetin lideri "milletvekilimi yedirmem" diyor. Gırtlağına kadar çukura gömülmüş bir adamı milletvekili yapan biri bana göre aynı yolun yolcusudur. Türkiye'nin karşısındaki ülkelerin yanında yer alan şahsa genel başkanı da sahip çıkıyor. Girdiği hiçbir seçimi kazanamayan ana muhalefet liderin milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir.
Son Güncelleme: 23.12.2015 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.