Erdoğan; ÖSO güçleri Kuvvay-ı Milliye gibidir

Erdoğan, CHP ile yaşanan ÖSO polemiğine ilişkin "ÖSO, Kuvayı Milliye gibi sivil bir oluşumdur" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Osmanlı'ya ilişkin sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Osmanlı, tam bir millet devletiydi" dedi.

30 Ocak 2018 Salı 13:50
Erdoğan; ÖSO güçleri Kuvvay-ı Milliye gibidir






Erdoğan; ÖSO güçleri Kuvvay-ı Milliye gibidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP ile yaşanan ÖSO polemiğine ilişkin "ÖSO, Kuvayı Milliye gibi sivil bir oluşumdur" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Osmanlı'ya ilişkin sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Osmanlı, tam bir millet devletiydi. Osmanlı'yı şahıs devleti sananlar o tarihi hep başkalarının gözünden okumuşlardır...Biz Milleti İbrahim'den geliyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Osmanlı'ya yönelik açıklamalarına yanıt verdi, AK Parti ve CHP arasındaki ÖSO polemiğine ilişkin konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, "Osmanlı'da millet mi vardı?" sözlerine sert tepki göstererek, "Milletin Cumhuriyet ile başladığını söylemek binlerce yıllık Türk tarihini yok sayarak, bunlara ihanet etmektir" diye konuştu.

"Biz Milleti İbrahim'den geliyoruz" diyen Erdoğan, AK Parti ve CHP arasındaki ÖSO polemiğine ilişkin olarak da "ÖSO, tıpkı Kuvayı Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur. ÖSO'nun bizim kahraman askerlerimiz ile yan yana çarpışması iftihar edilecek bir görüntüdür" dedi.
Afrin Harekatı'yla ilgili olarak Erdoğan, "3.5 milyon Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerine güven içinde dönene kadar durmayacağız. Biz öyle alavere dalavere ile değil, yanlarında kimin olup olmadığına bakmaksızın teröristlerin üzerine gitmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bölgeyi teröristlerden temizlemeye yönelik Zeytin Dalı operasyonunu başlattık. ('Reis bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine) Kararı verdiğimizde önce ben sonra hep birlikte gideceğiz.  


Oldukça yoğun 2 haftayı geride bıraktık. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırana kadar çalışmaya, koşturmaya, terlemeye devam edeceğiz.

"GAFLETE BAK, ZAVALLILIĞA BAK"

Türkiye'de adı ana muhalefet partisi olan ama yaptıkları ile adeta ana hıyanet partisine dönüşen bir parti daha doğrusu başındaki zevat ve onun şürekası diyebileceğimiz bir ekip var. Ben gerçek CHP'lilerin de bizimle aynı hissiyatta olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin savunma sanayiinde geldiği yeri küçümseyen sözler söylüyor. Her gün televizyonlarda sabahtan akşama kadar yayınlanan Zeytin Dalı operasyonunu da mı bu adam izlemiyor. Askerlerimizin ellerindeki yerli silahları da mı görmüyor? Toplarımızın sesini de mi duymuyor? Çok namlulu roket atarlarımızın görüntüsünden de mi etkilenmiyor. Silahlı İHA'larımızdan da mı heyecan duymuyor. 'Sen bir delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın' diyor. Gaflete bak ya, zavallılığa bak. Onlar sizin ecdadınızız veya sizinkilerin zamanına ait olan bir süreçti. Türk malı zırhlı araçlarımız da mı bu zata bir şey ifade etmiyor.


KILIÇDAROĞLU'NUN 'OSMANLI' AÇIKLAMASINA YANIT

Neymiş, 'Osmanlı hiçbir şey üretmemiş'. Bunun adı idrak tutulması değilse, düpedüz yalancılıktır, iftiradır. Bu zata hızlı ve özet tarih dersi vermek... İstanbul'da Tophane diye bir semt var. Yalnız, Kağıthane'yi Kağıttepe'ye çevirdiği gibi buraya da Tophane yerine Toptepe demeye kalkmasın. Buranın adı 500 yıldır Tophane. Acaba isminin nereden geldiğini biliyor mu? Buradan kurulan dökümhanelerde devrin en gelişmiş topları üretiliyordu. Fatih Sultan Mehmet Han bizzat kendisi top tasarlayan ve inşa ettiren bir savunma sanayii dehasıydı. 18. yüzyılda yeni bir atakla İstanbul ve çevresinde pek çok modern silah fabrikası kurulmuştur. MKE 1950'de bu isimle faaliyete geçmiştir. Ondan önceki ismi Askeri Fabrikalar Umum Müdürlüğü. Osmanlı'daki son ismi İmalatı Harbiyei Umumiye Müdürlüğü. Üstelik bu kurum en büyük atağını CHP döneminde değil, Demokrat Parti döneminde yaşamıştır. Bunun zihniyetinin ceddi olan takım değil. Onların verdiği bir şey yok. Bu dönemde tarım sektörü başta olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da üretime yönelmiştir.

Türkiye savunma sanayiinde son 15 yıldaki ataklarını gerçekleştirmiş olmasaydı, bugün kendi sınırlarımızın içindeki terörle mücadele operasyonlarını dahi yürütemez hale gelirdi. Ülkemiz şu anda 6 milyar dolarlık üretim ve 2 milyar dolarlık ihracat kapasitesi bulunan bir savunma sanayiine sahiptir. Ama CHP'nin bu atılan adımlardan haberi yok. Savunma Sanayii projeleri 60 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmıştır. Sadece insansız hava araçlarının safahati ile Altay Tankı'nın motoru bile bize bu meselenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Zaten sahada bunların çoğunu gururla görüyoruz. CHP'nin en önemli özelliği Gazi Mustafa Kemal Atatürk istismarcılığıdır. Bugün de aynısını yapıyorlar. Başka sermayeleri kalmadı. Elbette savaş meydanlarındaki zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadan bağımsızlığın dayanağı haline getirilemez. İyi de siz bu işin neresindesiniz. Gazi Mustafa Kemal'in büyük bir ferasetle başlattığı savunma sanayii hamlesinin önünü, İkinci Dünya Savaşı'nı bahane ederek adeta kesen, yapılmış olan işleri rafa kaldıran siz değil misiniz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.