Erdoğan: Pisliklerin olduğu TİB'i kapatacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'nda konuşuyor.

02 Ağustos 2016 Salı 15:37
Erdoğan: Pisliklerin olduğu TİB'i kapatacağız






Erdoğan konuşmasında uluslar arası konukların yüzlerine bakarak "Bu olay, sadece içeride planlanan, içeride tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu olay, içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir." dedi.

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nı (TİB) kapatcağız. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yer orası. İçeride çalışanların hepsi konusunda da hazırlığımızı yaptık. Gereğiniz yapacağız. Orada çalışanlar iradelerini başka birinin eline vermiştir.

 Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satır başları

Türkiye en hain en alçak darbe girişimine maruz kalmıştır.

Emniyet Özel harekat, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi saldırıların hedefi oldu

Şu ana kadar bizi ziyarete gelen hiç bir temsilci yoktur.

Bazı ülkeler hava alanlarında ne yazıkki Türkiye'ye gitmeyin. Oraya gitmek Erdoğan'ı güçlendirir gibi reklamlar yayınlamaktadır. 

Bu darbe hareketinin arkasında Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyen mihraklar var.

Türkiye'nin ekonomide en güvenilir ülkelerden biri olduğunu sizler gördünüz.

Darbe girişimi sadece içeride tezgahlanan bir olay değildir. Bu olay içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir olaydır.

Ama bu girişimde bulunanlar bu milletin kendisinini hesap edemediler.

BAŞI KOPAN KARDEŞİMİZİN BAŞINI...

Bu darbe hareketini yapanlar, bu insalara bombalar yağdırırken, hangi vicdanla bunu yaptılar. Hangi insan kendi halkının üzerine tanklarla gider. Burayı bombaladıkları zaman bir kardeşimin başı koparak şehit oldu.Bir bayan kardeşimin başı koparak oranın çatısında aldık.

Bu olaylar sırasında 238 şehit verdik 2 bin 200'e yakın yaralı var

Dost bildiklerimiz darbecilerin, teröristlerin yanında yeralıyor...

Darbe girişimi sırasında ve sonrasında dostlarımızdan beklediğimiz desteğimizi alamadık.

ALMANYA'YA TEPKİ

Biz Almanya'ya 4 bin dosya verdik. Teröristlerle, derneklerle ilgili dosya verdik. Bunların hiçbiri bize dönmedi. Pazar günü Almanya'daki vatandaşlarımızın oluşturduğu insanlar bir miting düzenlediller. Ve benim buradan oraya video konferans ile bağlanmamı hazmedemediler.  PKK'lıları telekonferansta konuşturuyorsunuz. Batı darbelerin yanında, teröre destek veriyor. Fransa, Avusturya, Belçika aynı. 

EKONOMİ NORMALLEŞİYOR

Darbe girişiminin ardından ekonomik göstergeler normalleşmeyi işaret ediyor. Döviz rezervine baktığımızda ise bırakın azalmayı artıyor.  Dolar düşüyor, borsa yükseliyor. Merkez Bankası rezervlerimiz artmıştır. İşsizlik ve faiz oranları yüzde 10'nun altında kalmaya devam ediyor. Eskiden OHAL ilan ettiğimizde insanlar marketlere koşardı, stoklar yapılırdı. İnsanlarımız ne marketlere nede bankamatikleri hücum etmemiştir. İnsanlar meydanlara koşmuştur

TÜM PROJELER DEVAM EDİYOR

26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. 3. Havalimanı, bölünmüş yollar bütün projelerimiz devam ediyor. Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak. 14 yıldır bizimle yol yürüyen hiçbir uluslararası yatırımcı kaybetmedi. 

OHAL AB'YE UYGUNDUR

Biz bu adımı atmak zorundayız.  İlk olarak devletin işleyişini hızlandırmak, ikinci olarak da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırmasını sağlamak zorundaydık.  İşte bunları yapmazsak bu FETÖ'cüleri milletin parasıyla alınan mermileri ve silahları milletin üzerine doğrultmaya devam edeceklerdir. Bu adımları atmak zorundayız ki, bu ülke bu sorunları bir daha yaşamasın. Bunda tereddüt edenleri görünce üzülmemek mümkün değil. OHAL uygulaması AB mevzuatlarına tamamen uygundur.

ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Dışarıdan açıklamalar geliyor. Endişeliyiz, görevden almalar falan diyorlar. Doğu ve Batı Almanya dönemlerini incelesinler. Batının bu konularda neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ülkemin refahı için adımlarımızı kararlı bir şekilde atacağız. 

Bu katillere bu darbenin faillerine acımaya kalkarsak acınacak hale geliriz.  ABD'de yaşayan zat bu işin faili midir bu işin başında mıdır" diyecek kadar dünyadan bir haber olanlar var

AVRUPA'YI BİZ KORUDUK

Göçmen krizinde Batı ülkelerini sıkıntıya sokmadık. Kusura bakmayın açık söylüyorum. Avrupa'yı biz koruduk. Avrupa bize verdiği sözleri tutmadı. Sen görevini yapmadan biz geri kabul yapmayacağız. Kusura bakma karşınızda emir kulu bir ülke yok.

RUSYA İLE KRİZ

Biz Rusya ile yaşanan krizde karşı tarafın attığı incitici adımlara rağmen biz hassasiyet içinde davrandık.. Hiçbir sınır koymadık. Yapmak zorunda kaldıklarımız dışında bile yatırımcılara zarar verecek hiç bir işe kalkışmadık.

Yatırımcıları üzecek hiç bir işe kalkışmayız bu konuda başta şahsım üzere söz veriyoruz. Endişe edecek bir durum yok.

AÇIĞA ALINAN PERSONEL

Türkiye'de yetişmiş insan kaynağı sorunu yoktur.

Açığa alınmış çok personel var diyecekler mesela Adalet sisteminde. Bu kişilerin açığa laınması işleri yavaşlatmaz.Aksine hızlandırır. Yeni alımlar da alınacaktır.

Emniyette'de binlerce personel açığa alındı. ama bir güvenlik sorunu yoktur.

İstibarat örgütleri mercileri uyarmamış uyarmadığı gibi düşmanlık yapmıştır.

TİB'i KAPATACAĞIZ

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nı kapatcağız. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yer orası. İçeride çalışanların hepsi konusunda da hazırlığımızı yaptık. Gereğiniz yapacağız. Orada çalışanlar iradelerini başka birinin eline vermiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.