Erdoğan, 'Terörle macadeleden geri adım atılmayacak'

Terör örgütlerine yönelik mücadelenin sonuna kadar süreceğin isöyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi sözde aydın sözde STK temsilcisi herkesten de şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir" dedi..

28 Temmuz 2015 Salı 12:05
Erdoğan, 'Terörle macadeleden geri adım atılmayacak'






Erdoğan, 'Terörle macadeleden geri adım atılmayacak'


Cumuhrbaşkanı Erdoğan 3 gün sürecek olan Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Muş'ta şehit olan binbaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum..
-Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlere hakkettikleri şekilde karşılık verileceğinden milletimizin endişesi olmasın.

- Devletimizde ilgili tüm sorumluların üzerlerine düşen sorumlulukları süratle yerine getireceklerine inanıyorum.
- Türkiye, ülkesine ve milletine karşı ihanet içerisine giren her türlü Paralel Devlet yapılanmasıyla mücadele etme dirayetine sahiptir.

-Bu milletin hoş görüsünü, sabrını istismar edenler hak ettikleri cevabı en kısa zamanda alacaklardır. Almaya da başladılar.

-Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi sözde aydın sözde STK temsilcisi herkesten de şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir.

-Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır.

-Bazı istismarlar yapılıyor. Türkiye'nin güneyde ve Kandil'de ve içeride vermiş olduğu mücadele sıradan değildir.

-Gerek DEAŞ gerekse de terör örgütleriyle verilen mücadele, sadece milletimizin huzuru, can ve mal güvenliği için devletin görevinin yerine getirmesidir.

HESAP SORULACAK

-Bu mücadele sonuna kadar sürecek..

-Elinde molotofu yüzünde maskesi olan herkes önce güvenlik güçlerimizden, sonra adli kurumlarımızdan gereken cevabı alacaktır.
-İç güvenlik yasasıyla, yasanın içeriğinde ne varsa, bunlar sadece bir yasa olarak bilinmelidir ki yasal bir düzenlemenin kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır.

-Eğer uygulamada sıkıntı varsa, o zaman uygulayıcıların kendilerini test etmeleri gerekir. Buradan asla taviz verilemez.

-Şehirlerimizde, ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun, bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır, ve varlığını ortaya koyacaktır.

-Süreç şu anda başlamıştır ve bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir.

-Devlet vardır ve tüm imkanlarını devreye sokacaktır.

-Ülkesine ihanet eden paralel yapılar bunun hesabını veriri.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ HAZMEDİYORLAR

-Süreç başlamıştır ve rehavete fırsat vermeden devam edecektir.

-Bazı bilgi kirlilikleri yapılarak, Türkiye'nin terör örgütleri arasında bir ayrıma gittiğini iddia edenler Türkiye'nin gücünü hazmedemeyenlerdir.

-Özellikle güvenlik güçlerimizin milletime de duyurmak durumundayım, vatandaşların da ellerindeki bilgileri ulaştırmasının önemine de inanıyorum.

-Belgelerle birlikte yargıyı desteklemeleri ve hukuk içerisinde de yargıyı süratle bunlar hakkında kararı vermeleri, inanıyorum ki beklenti içinde olan mağdurların gönlünü bir an olsun ferahlatacaktır.

-Bugünler ayrıca dostlarımızı tanıma günüdür..
-Telefon diplomasisiyle liderlere her şeyi anlatıyoruz.
-Bugün NATO da toplanıyor ve NATO'nun terörle mücadelede üzerine düşeni yapacağına inanıyorum..

ÇİN İLE STRATEJİK İLİŞKİLER

-Çin ve Endenozya'ya resmi ziyaret için yola çıkacağız. Başbakanlığım döneminde bir ziyaretim olmuştu. 2012 yılında..

-Ardından şimdi Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk resmi ziyaretimi gerçekleştiriyorum. Pekin'de bazı anlaşmalara da imza koyacağız. G20 konularını da ele alacağız.

-Bu yıl Kasım ayında G20 zirvesine ev sahipliği yapacağız. 2016'da ev sahipliği Çin'e geçecek. Uygur Türkleri ve Hui müslümanlarının temsilcileriyle bir araya gelip hasbihal edeceğiz.

-Stratejik işbirliği içinde olduğumuz Çin ile ilişkilerimize bu ziyaretin ivme kazandıracağına inanıyorum.

SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNECEK

ABD ile güvenli bölge söz konusu mu?

-İlk adım güvenli bölgenin alt yapısını oluşturmak. Konuyla ilgili olarak benim geçtiğimiz çarşamba sayın Obama ile yaptığımız görüşmede bunları etraflıca ele aldığımız gibi, daha önce Dışişleri bakanlığımızın ABD'li yetkililer ile yaptığı görüşmelerle herşeyden önce malum terör örgütüyle DEAŞ ile özellikle Kuzey Suriye'deki mücadelenin verilmesi büyük önem arzediyor.

-Aynı zamanda ulusal güvenliğe tehdit oluşturan bölgedeki malum unsurlar var.

-Bizler için ikmal bölgesi dediğimiz bölgenin tehditten arındırılması ve güvenli bölge oluşturulması takdir edersiniz ki bizdeki 1 milyon 700 bin Suriyeli vatandaşların artık ülkelerine dönme beklentisi içinde olmaları bakımından zemin oluşturacaktır.

-İlk etapta buraların arındırılması ve temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesinden sonra güvenli bölge tanımı yapılmasının adımı atılmış olacaktır.
 
DEAŞ DA PKK DA TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

-NATO ülkesi saldırıya uğrarsa NATO her türlü desteği verir. Saldırıya uğrayan Türkiye burada kendini koruma haklarını kullanmaktadır. Bunu sonuna kadar da kullanacaktır.

-Burada uluslararası hukuktan kaynaklanın haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Burada NATO'ya düşen görevler de olabilir. NATO da hazırlıklı olmalıdır. ABD'nin yaptığı açıklamaları duydunuz.

-DEAŞ nasıl bir terör örgütüyse PKK da bir terör örgütüdür diye açıklama yaptı. DEAŞ terör örgütü ee onunla savaşıyorsa diğeri terör örgütü değil, öyle bir şey yok. Türkiye'de şu anda bir siyasi partinin bu terör örgütüne karşı tavrını duydunuz mu?

-Tam aksine onları sahiplenmenin gayreti içinde olmuştur. Sahip çıkmaya da devam ediyor. Türkiye uluslararası noktadaki bütün dezenformasyona karşı ülkeleri bilgilendiriyoruz.
Son Güncelleme: 28.07.2015 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.