Erdoğan, YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti

30 Kasım 2012 Cuma 10:42
Erdoğan, YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. Şura üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında, üzerinde 'YAŞ üyeleri' yazan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol'dan yürüdü. Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Erdoğan burada Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Erdoğan, defteri imzaladıktan sonra yazdıklarını okudu: Yüksek Askeri Şura kış dönemi çalışmaları vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha hürmet ve şükranla yad ediyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine olan inancımızla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek için azimle çalışıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, kutsal vatanımızın bölünmezliğini, aziz milletimizin kardeşliğini korumak ve güçlendirmek için çok boyutlu ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Milletimizin güven ve desteğiyle Türkiye'nin küresel ve bölgesel bir güç haline gelmesinin önündeki engelleri bir bir aşıyoruz. Büyük Türkiye hedefine ulaşabilmemiz için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her bakımdan güçlü ve donanımlı olması gerektiğine inanıyor, bu çerçevede savunma sanayimizin gelişmesine özel önem veriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunun milli kaynaklarımızla üretilebilir hale gelmesini hedefliyor bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmaların başarılı sonuçlar vermesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu sürecin bir unsuru olarak gerçekleştireceğimiz 2012 kış dönemi YAŞ'ın ülkemize milletimize, Türk silahlı Kuvvetleri'ne hayırlı olmasını diliyor, aziz şehitlerimize rahmetle kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.