Ereğlili şehidin baba ocağına ateş düştü

15 Temmuz 2011 Cuma 13:12
Ereğlili şehidin baba ocağına ateş düştü






ZONGULDAK (CİHAN)- Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan er Noyan Aydın'ın, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. 6 aylıkken babasını kaybeden Noyan Aydın'ın, 2 ay önce askerden izin alarak amcasının oğluna ilik nakli yaptığı, bir hafta önce de amcasının oğlunun hayatını kaybettiği öğrenildi. Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Engin Özkul ve beraberindeki heyet, sağlık ekipleri ile birlikte Noyan Aydın'ın, Ereğli'ye bağlı Dedeler Köyü'nde oturan ailesine acı haberi verdi. İnşaat işçisi olarak çalışan babasının inşaattan düşerek hayatını kaybetmesi sonucu, 6 yaşından beri yetim büyüyen Noyan Aydın'ın annesi ve akrabaları acı haber ile yıkıldı. Fenalaşan Anne Ayşe Aydın'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit haberini alan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan da şehit evine geldi. Müftü Erkan ve müftülük personeli şehidin ruhuna Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Duanın ardından, anne Ayşe Aydın'ın feryatları yürekleri dağladı.

İÇİMDE ATEŞ VARDI, O ATEŞ OĞLUMUN ATEŞİYMİŞ

Oğlu Noyan 6 aylıkken, eşini, geçirdiği iş kazası sonrası kaybeden ve çocuklarına hem anne hem babalık yapan anne Ayşe Aydın'ın feryatları, gökyüzüne yükseldi. Çocuğuna vurmaya bile kıyamadığını, ağıtlar yakarak haykıran anne, Oğlum ben senin yanına Diyarbakır'a geleceğim dedim. Sen bana gelme dedin. Benim içimde bir ateş vardı. O da senin ateşinmiş. Senden asker fotoğrafı istedim. Bana ayın 20'sinde göndereceğim dedin. Fotoğrafından önce acı haberin geldi Oğlum. Yüreğim acıyor oğlum. ağıtlarıyla acısını haykırdı.

AMCASININ OĞLUNA İLİK VERMİŞ

Devre kaybı olarak, 7 ay önce birliğine katılan 23 yaşındaki Noyan Aydın, Bilecik Söğüt'te acemi birliğini tamamlamış. Diyarbakır Silvan'da askerliğini yaptığı sırada kan kanseri olan amcasının oğlu Ömer Aydın'a ilik verebilecek donörün kendisi olduğunu öğrenir öğrenmez köye gelen Noyan Aydın, amcasının oğlu ile birlikte Gebze Anadolu Sağlık Hastanesi'nde amcasının oğluna iliğini vermiş. Ancak amcasının oğlunun da bir hafta önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Amcaoğlunun öldüğünü dört gün önce öğrenerek ailesini arayan Noyan'ın bu arayışı ailesi ile yaptığı son görüşme olmuş. Kan kanserinden hayatını kaybeden Ömer Aydın'ın ise evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

DAYI MUSTAFA TEMEL: BU KÖPEKLER CEZASINI BULSUN

Noyan Aydın'ın dayısı Mustafa Temel, yeğeninin ve diğer şehitlerin canına kast eden teröristlerin bir an önce cezasını bulmasını istedi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal'ın başsağlığı dileklerini kabul eden dayı Mustafa Temel, Bizim vatanımıza canımız feda. Bugün bin tane oğlum, yeğenim olsa onları da vatan için şehit ederim. Ancak bu köpeklerin bir an önce cezalarının verilmesini istiyorum. dedi. Haberi komutanların verdiğini söyleyen Temel, Acımız çok büyük. Haberi sabah saatlerinde komutanlar bildirdi. Son olarak 4 gün önce telefonla görüşmüştük. O da son görüşmemiz oldu. Amcasının oğluna iliğini vermişti. Acımız çok büyük. diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlamakta zorlanan dayı Mustafa Temel, üzüntülerinin büyük olduğunu ve daha fazla konuşamayacağını söyledi. Dedeler Köyü Muhtarı Durdu Aydın ise haberi sabah saatlerinde aldıklarını ve köy halkı olarak büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Kısa süre önce Noyan Aydın'ın, amcasının oğlu için askerden izin alarak iliğini verdiğini kaydeden Acar, Vatanımızın başı sağolsun. dedi.Kuzeni 31 yaşındaki Temel Aydın ise Noyan'ın, ağabeyi Ömer Aydın'ın öldüğünü öğrendikten sonra kendisini arayarak başsağlığı dilediğini belirterek, Noyan ile ağabeyim çok iyi kuzendiler. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlardı. Ağabeyime uygun ilik gerekiyordu. Onun iliği abime uygundu. Operasyonla iliğini verdi ama ağabeyim geçen perşembe günü öldü. Noyan da ağabeyimin ölümünden iki gün sonra beni arayarak başsağlığı diledi. Dağda olduklarını ve geç öğrendiğini söylemişti. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun. diye konuştu.23 yaşında şehit düşen Noyan Aydın'ın Katar'da çalışan abisi de acı haberi aldı.
Haberi alır almaz yola Çıkan Orhan Aydın'ı ise yakınları İstanbul'dan almaya gitti. Şehit Noyan Aydın'ın, bugün akşam saatlerinde kente gelmesi beklenirken, Ereğli'de yarın yapılacak cenaze töreninin ardından Noyan'ın naaşı köyünde toprağa verilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.