Ergenekon davasına sanıklardan itiraz

29 Kasım 2012 Perşembe 12:53
Ergenekon davasına sanıklardan itiraz






Ergenekon davasında, savcıların esas hakkında mütalaa açıklayacak olmasına sanıklardan itiraz geldi. Bazı sanık avukatları, mütalaa verilmesi yönündeki karardan vazgeçilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası ile ilgili esas hakkındaki görüşünü açıklaması için dosyayı duruşma savcılarına gönderdi. Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın 13 Aralık'taki duruşmada esas hakkındaki görüşlerini açıklamaları bekleniyor. Ancak mahkemenin bu yöndeki kararına bazı sanık avukatlarından itiraz geldi. Sanıklar Tuncay Özkan ile Yusuf Erikel'in avukatları Ali Rıza Dizdar ve Savaş Adalet, mahkemeye dilekçe sunarak savcıların esas hakkındaki görüşlerini açıklaması kararından vazgeçilmesini istedi.

Avukat Dizdar ve Adalet dilekçelerinde, davanın müdahillerinin mahkemeye davet edilmediğini ve esas hakkındaki beyanlarının alınmadığını ileri sürdü. Tüm yazılı delillerin teker teker sanıklara okunmadığının öne sürüldüğü dilekçede, "Dinlenmesine karar verilen tanıkların, toplanmasına karar verilen maddi delillerin Cumhuriyet savcısı ile sanık müdafilerince vazgeçme hususunda müşterek talepleri olmadan veya mahkemece aranan tanıkların bulunamadığı hususunda kolluk kuvvetlerinden gelen resmi yazı olmadan vazgeçme kararı alınmadan dosyamız esas hakkında görüş alınması için savcılığa gönderilemez." denildi. Bu nedenlerle mahkemenin 27 Kasım'daki duruşmada aldığı karardan vazgeçmesi talep edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.