'Erguvan' otobüse molotoflu saldırı

17 Temmuz 2011 Pazar 23:15
'Erguvan' otobüse molotoflu saldırı








İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tanıtımını yaparak İstanbul Otobüs A.Ş himayesinde hizmete giren 'erguvan' renkli otobüse Ataşehir'de terör örgütü sempatizanları molotof ve taşlarla saldırdı. Ölen ya da yaralanan olmayan olayda otobüste maddi hasar meydana geldi.Olay, saat 22.00 sıralarında Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Cadde'de meydana geldi.
İddiaya göre, Mazhar Sal'ın kullandığı 34 ZA 3411 plakalı yolcu otobüsü cadde üzerinde korsan eylem yapan maskeli 20 kişilik grup tarafından kesildi. Grubun saldırıda bulunacağını anlayan otobüs şoförü ara sokağa kaçmak istedi ama burada da önü kesildi.
Grup, önce şoförü araçtan indirdi; daha sonra otobüse yanında getirdikleri molotof şişelerini ve taşları attı. Saldırıyı gerçekleştiren zanlılar olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Bu sırada aracın içinde yolcu bulunmaması büyük bir faciayı önledi. Olay yerine gelen polisler cadde üzerindeki trafiği kontrollü sağladı. Olay yerine güvenlik şeridi çeken polisler bir süre inceleme yaptı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.Öte yandan, olayı anlatan şoför Mazhar Sal, şahısların maskeli 20 kişi olduğunu söyledi.Gruptakilerin 'Bu araç AKP'nin Tayyip'in aracı, bunu yakacağız' dediğini aktaran sürücü, ''Ben indikten sonra molotof ve taşları araca attılar'' dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.