Erken Seçim: Bahçeli, Erdoğan'dan habersiz konuşmaz

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim isteğinin 'Danışıklı döğüş' olduğunu öne sürenler "Daha düne kadar bahçeli erken seçimi istemek vatana ihanet diyordu' sözleriyle yanıt verdi

18 Nisan 2018 Çarşamba 09:28
Erken Seçim: Bahçeli, Erdoğan'dan habersiz konuşmaz






Erken Seçim: Bahçeli, Erdoğan'dan habersiz konuşmaz

Türkiye yeni bir erken seçim tartışmasıyla güne başlıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı sürpriz çıkışın ardından erken seçimle ilgili tartışmalar da alevlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu bugün MHP lideri Bahçeli ile görüşeceğini söylese de, her iki lideri tanıyanlar "Bahçeli siyaseten Erdoğan ve AK Parti'yi zor durumda bırakmayacak kadar nezaketsiz bir davranışta bulunmaz. İttifak içinde yer alanlar, ortaklarının bilgisi dışında konuşmaz" yorumunu yapıyor. Cumhurbaşkanı Danışmanlarından Gazeteci İlnur Çevik ise "Ok yaydan çıktı. Dananın kuyruğu bugün yapılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi ile kopacak ve olay açıklığa kavuşacak" değerlendirmesinde bulundu.

ANAR Araştırma Şirketi sahibi İbrahim Uslu ise, bugün yapılacak Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden erken seçim için Kasım 2018 tarihinin çıkacağını söyledi. Bahçeli'nin erken seçim açıklamasını kendiliğinden yapmadığını belirten Uslu, AK Parti-MHP ittifakının şu anki oyunun ise yüzde 56 civarında olduğunu açıkladı.

BAHÇELİ BUNU HEP YAPTI

Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz aylara kadar Türkiye'de erken seçim istemenin dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek, vatana ihanet etmek olduğunu sık sık tekrarlamasını hatırlatanlar da yok değil. Siyasette bir günün çok uzun olduğunu belirten aynı çevrelere göre, Bahçeli'nin İYİ Parti'yi zor durumda bırakacak, muhtemel bir rakip ittifakı zayıflatacak hamleyi AK Parti'nin bilgisi dahilinde yaptığını ileri sürüyorlar. 

En azından CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklamaya zorlayan girişimin ekonomiye verdiği zarar verdiğini savunanlar da var. TÜSİAD, erken seçimin ekonomiyi zorlayacağı uyarısında bulunurken, seçim baskısının getireceği yüke vurgu yapıyor.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos 2018'de erken genel seçim yapılsın çağrısı iş dünyasını ikiye böldü. TÜSİAD, erken seçimi doğru bulmadığını açıklarken İstanbul Sanayi Odası da buna hazırlıklı olduklarını söyledi.


Dünya gazetesinin aktardığına göre İş dünyasının gündemi de erken seçim açıklamalarıydı. İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran bu tip dönemlerde gelişmelerin çok hızlı olduğunu belirterek, Türkiye iş dünyasının bunlara hazırlıklı olduğunu görüşünü dile getirdi. Avrupa’daki bir ülkenin 30 yıllık gündeminin Türkiye’de 1 haftada yaşanabildiğini anlatan Dalgakıran, erken seçim olması halinde de insanların işlerine devam edeceğini kaydetti.

'İYİ BİR KARAR OLABİLİR'

Bir iş dünyası temsilcisi de erken seçimin iyi bir karar olabileceğini kaydetti. İş dünyasındaki seçim rallisinin bitmek üzere olduğunu söyleyen temsilci, siyasi seçimlerin de yapılmasıyla birlikte 5 yıl boyunca rahat bir şekilde ekonomiye odaklanılabileceğini ifade etti.

'EKONOMİ, BELİRSİZLİKLERİ KALDIRMA'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur da erken seçim çağrısının siyasiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde seçim ekonomisi uygulamadığını, ancak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin Cumhuriyet tarihi açısından ayrı bir önemi olduğunu belirten Cesur, “Ekonomi belirsizlikleri kaldırmaz. Erken seçim ekonomimiz üzerindeki bu belirsizlik yükünü kaldırır. ASKON olarak Sayın Bahçeli’nin bu çağrısını yerinde buluyoruz” açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.