Ermeni Bakan'dan küstah tehdit: Savaş halindeyiz

Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarında kalıcı olmanın yollarını arıyor. Son günlerde atekes ihlallerinde ağır kayıplar veren Ermeni ordusunda moral bozukluğu had safhadı

23 Aralık 2015 Çarşamba 09:14
Ermeni Bakan'dan küstah tehdit: Savaş halindeyiz






Ermeni Bakan'dan küstah tehdit: Savaş halindeyiz

Azerbaycan topraklarını işgal altında tutan ve bunu 20 yıldır dünya kamuoyu önünde inkar eden Ermenistan, yürütülen barış görüşmelerinin ardından 'Artık Azerbaycan'la savaş halindeyiz, ateşkes kalmadı' dedi. Bu arada Azerbaycan ordusu tarafından son bir hafta içerisinde sınır kesimlerinde ateşkes ihlal eden Ermeni mevzilerine yönelik operasyonlarında 20'den fazla ermeni askerinin öldürüldüğü bildiriliyor.

Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları İlham Aliyev ve Serj Sarkisyan'ın İsviçre'de yaptıkları görüşmede, iki ülke arasında tartışma konusu olan Dağlık Karabağ bölgesinin geleceğiyle ilgili hiçbir sonuç alınamamıştı.

YILLARDIR SALDIRAN ERMENİLER KORKTU

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, "Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş kelimesini kullanmak zorundayız çünkü ortada ateşkes kalmadı... Azerbeycan tank, havan topu, uçaksavar gibi varolan tüm silahları kullanıyor" dedi.

"ERMENİSTAN ÇEKİLMEK ZORUNDADIR"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev de "Ateşkes, Ermeni güçlerinin Azerbaycan’daki yasadışı varlığı nedeniyle bozulmuştur. Ermenistan ele geçirdiği topraklardan çekilmek zorundadır. Ancak bu sayede bölgede sürdürülebilir barıştan söz edilebilir" dedi.

EKİM AYINDA ERMENİLER BOZGUNA UĞRAMIŞTI

Bu arada geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Dağlık Karabağ'da Azeri güçlerinin Ermeni mevzilerine yönelik olarak Perşembe sabahı düzenlediği operasyonda ise en az 3 Ermeni asker öldü.

Ölü sayısına ilişkin olarak her iki taraf farklı rakam verdi. Ermeni tarafının yaptığı açıklamaya göre 3 Ermeni asker öldü. Azeri tarafı ise öldürülen ve yaralanan Ermeni asker sayısının toplam 20'yi bulduğunu açıkladı.

Ermenilerce ilan edilmiş olan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan tarafından düzenlenen saldırı sonucu 3 Ermeni askerin öldüğü, 4 Ermeni askerin de yaralandığı belirtildi.
Son Güncelleme: 23.12.2015 09:23
Anahtar Kelimeler:
AzerbaycanErmenistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.