Ermeni insan hakları savunucusu ülkesinden kovuldu: Hocalı'da soykırım var dedi

Dünya'yı soykırım masalıyla kandıran Ermenistan, kendi vatandaşı gazeteci ve insan hakları savunucusu Vahan Martirosyan'ın 'Hocalı'da soykırım suçu işlediniz' isyanına sessiz kalmadı. Erivan yönetiminin baskısından bunalan ve ölüm tehditleri alan Vahan Martirosyan Azerbaycan'a sığındı..

13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:12
Ermeni insan hakları savunucusu ülkesinden kovuldu: Hocalı'da soykırım var dedi






Ermeni insan hakları savunucusu ülkesinden kovuldu


Ermenistan İnsan hakları Savunucusu Vahan Martirosyan, ülkesinin Karabağ işgali sırasında Hocalı'da yürüttüğü soykırım hakkında Ermeni politikacıları eleştirince ülkesinden kaçmak zorunda kaldı. Azerbaycan'dan siyasi sığınma hakkı isteyen gazeteci aktivist Vahan Martirosyan  Ermeni askerlerin Karabağ işgali sırasında soykırım suçu işlediği Hocalı'da hayatını kaybedenlerin anısı için yapılan Soykırım Anıtı'nı ziyaret ziyaret ederek çiçek bıraktı.

ERMENİSTAN'DA YOĞUN BASKIYA MARUZ KALDI


Ülkesinin Karabağ'da işlediği insanlık suçuna isyan eden Ermeni insan hakları savunucusu ve gazeteci Vahan Martirosyan artan baskı ve tehditler yüzünden ülkesini terketmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Azerbaycan'da yayın yapan Haqqin.az adlı internet sitesinin haberine göre Vahan Martirosyan muhalefet "içi kurtuluş hareketinin" lideri olarak hareketin ülke içinde faaliyetlerine izin verilmedi.

AİLESİYLE BİRLİKTE ÜLKEYİ TERK ETTİ

Geçen yıl Eylül ayında, kendisi ve eşi ve küçük bir çocuğu ile siyasi sığınma hakkı için Azerbaycan'ı başvuran Martirosyan kişisel güvenliği ve ailesinin güvenliğini sağlamak için Ermenistan'ı terk ettiğini söylemişti.

Azerbaycan'da birkaç ay kaldıktan sonra, Vahan Martirosyan kendi isteğiyle o üçüncü bir ülkeye geçti.

HOCALI KATLİAMINI SORGULAMIŞ KURBANLARI ANMA TÖRENİNE KATILMIŞTI

Karabağ işgali sırasında Hocalı'da işlenen soykırım suçuyla ilgili ekinliklere katılan Vahan Martirosyan Hocalı'da hayatını kaybedenlerin yakınları için de başsağlığı dilemişti. Ülkesinde camilere yönelik imha politikasına rağmen Baku'da Ermeni kilisesinin ziyaret eden Martirosyan'a Azerbaycanlı insan hakları aktivisti Dilara Efendiyev eşlik etti.
Son Güncelleme: 13.07.2016 20:33
Anahtar Kelimeler:
Vahan Martirosyan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.