Erzincan, büyük depremin 79. yılında 4.1 ile sallandı

Erzincan'da korkutan deprem... Erzincan'ın İliç ilçesinde, 79 yıl önce gerçekleşen ve 33 bin kişinin öldüğü 7,9 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde, 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

27 Aralık 2018 Perşembe 19:04
Erzincan, büyük depremin 79. yılında 4.1 ile sallandı






Erzincan, büyük depremin 79. yılında 4.1 ile sallandı


Son Depremler, Erzincan, büyük deprem afetinin yıl dönümünde 4.1 büyüklüğünde zelzele ile sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 17.36'da Erzincan'ın İliç ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Erzincan'dan alınan son dakika haberine göre deprem tatbikatı sırasında hissedilen sarsıntı, vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu.

İLİÇ YENİDEN SALLANDI

Kandilli Rasathanesi, İliç Çayyaka Köyü yakınlarında saat 21.01'de yeni bir depremin olduğunu duyurdu. Deprem yerin 1.3 KM derinliğinde oluştu.

İLK DEPREM KORKUTTU

Deprem, yerin yaklaşık 12,64 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaptığı açıklamada, depremin ardından hemen çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yok." dedi.

Deprem yüzünden bir olumsuzluk olup olmadığına ilişkin araştırmalarının devam ettiğini aktaran Arslantaş, "Olumsuz bir durum yok ancak AFAD ekiplerini bölgeye gönderdik, gerekli kontroller devam ediyor." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DEPREMİN YIL DÖNÜMÜ

Erzincan'da, 27 Aralık 1939 yılında Richter ölçeğine göre 7.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 32 bin 969 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin 79'uncu yıl dönümü nedeniyle bugün 20 kurum ve 300 kişilik personelin katılımıyla tatbikat yapıldı. Tatbikat sırasında çevre güvenliğinin alınması, çöken binaların altında kalan vatandaşların bulunarak kurtarılması, binalarda çıkan yangınlara müdahale edilmesi, binalarda arama kurtarma köpeği ile arama yapılması ve deprem sonrası yaşanacak olumsuzluklara karşı geliştirilen senaryolar canlandırıldı.

Son Güncelleme: 27.12.2018 18:09
Anahtar Kelimeler:
Son Depremler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.