Esenboğa Havalimanı'nda yangın paniği

02 Aralık 2012 Pazar 21:07
Esenboğa Havalimanı'nda yangın paniği






İSTANBUL (CİHAN)- Ankara Esenboğa Havalimanı'na enerji veren kuvvet santralinde sabah saatlerinde meydana gelen yangın nedeniyle hava trafiği durdu.

Alınan bilgiye göre, Esenboğa Havalimanı'na elektrik veren kuvvet santralinde saat 08.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle Esenboğa Havalimanı radar ve diğer sistemleri durdu. Radar sistemlerinin durmasından dolayı Esenboğa Havalimanı'nda iniş ve kalkışlara izin verilmedi. Hava trafiğinin durmasından dolayı kalkış için sırada bekleyen uçaklar park yerine geri dönerken, yolcular terminallere alındı. Ankara'dan kalkış yapacak uçaklar da park pozisyonuna geri döndü. 1 saat içinde yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle Türk Hava Yolları'nın saat 08.00'de gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul-Ankara seferi de 09.47'de gerçekleştirilebildi.

Esenboğa Havalimanı'nda çıkan yangınla ilgili olarak pilotlar uzun bir süre Esenboğa Hava Trafik Kontrol Kulesi'nden bilgi aldı. İşte o konuşmalardan bazıları şöyle:

KULE: Radarlarda arıza söz konusu bana verilen bilgiye göre bu nedenle bana verilen bilgiye göre sizi kaldıramayacağız

PİLOT: Geri dönelim mi efendim

KULE: Sizi tekrar arayacağım

KULE: Bana verilen bilgiye göre 102 numaralıya gitmeniz söylendi.

PİLOT: Ne kadar bekleme süremiz muhtemelen

KULE: O konuda herhangibir bilgi alamıyorum

PİLOT: Bize daha detaylı bilgi verirmisiniz? Uçakta yolcu bekliyor, mesaimiz geceden devam ediyor. Ben detaylı bilgi almak konumundayım sizden. 1 saat sonra mı olur 2 saat sonra mı olur aşağı yukarı biliyorlardır bunu

KULE: Efendim şöyle bir durum var burada. Kuvvet santralinde bir yangın çıktı yangına müdahele edilemiyor. Elektrik sistemleri şu an aküyle çalışıyor. Onun da bitmek üzere olduğu söylendi. Bize kalkış yapılamayacağı söylendi. Bize ne zaman düzeleceği hakkında net bir bilgi yok.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.