Eşini öldürtmekle suçlanan kadına müebbet hapis cezası

29 Kasım 2012 Perşembe 15:00
Eşini öldürtmekle suçlanan kadına müebbet hapis cezası






KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde eşini öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla yargılanan kadına, müebbet hapis cezası verildi. Cinayeti işlediği ileri sürülen 17 yaşındaki Y.K.'ye ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 18 Aralık 2011'de, Dumlupınar Mahallesi Preveze Caddesi'ndeki evde meydana gelmişti. Serpil Ölmez (21), 17 yaşındaki Y.K. ile birlikte, eşi İlker Ölmez'i (26) bıçakla öldürmekle suçlanmıştı. Şüphelilerin, birkaç gün evde tuttukları cesedin bozulmaya başlaması üzerine, bir çuvala koyup evlerinin arkasındaki bir inşaata ait kalasların bulunduğu depoya attıkları belirlenmişti. Gözaltına alınan zanlılar, tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Şüpheliler son kez, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Kararın verildiği duruşmaya, tutuklu sanıklar Serpil Ölmez ve 17 yaşındaki Y.K. ile avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanıklardan Serpil Ölmez'in avukatı, Emrah Toker, müvekkilinin cezai sorumluluğu konusunda yeniden rapor aldırılmasını istedi.

Sanık Ölmez de önceki duruşmada verdiği ifadeyi kabul etmediğini kaydederek, şunları söyledi: ''Psikolojim bozuk olduğu için gelgitler yaşıyorum. Geçen duruşmada söylediklerimi kabul etmiyorum.'' Diğer sanık Y.K ise olay nedeniyle üzüntü duyduğunu belirterek, ''Serpil Ölmez beni tuzağa düşürmek istemiştir. Bu nedenle suçu üstlendim, cezaevinde bitirdiğim kurslara ilişkin belgeleri sunuyorum. Bu belgeler iyi halli olduğumu göstermektedir.'' dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Serpil Ölmez'in, ''kasten öldürmeye azmettirme'' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Diğer sanık Y.K'nın müebbet hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanığın 18 yaşından küçük olması nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.