Eski eşini vuran zanlı, duruşmada pişman olmadığını söyledi

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:17
Eski eşini vuran zanlı, duruşmada pişman olmadığını söyledi






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Menemen ilçesinde geçen yıl eski eşini öldürdüğü ve bir polis memurunu yaraladığı iddia edilen H.Ö.'nün yargılanmasına başlandı. Ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istenen sanık H.Ö., duruşmada pişman olmadığını ve çocuğunun rahat büyüyeceğini söyledi.

Ekim 2011'de meydana gelen olayda, Koyundere Mahallesi'nde işe gitmek için servis bekleyen eski eşi Filiz Aktaş'ı (25) sokakta tabancayla vuran H.Ö., kaçmak isterken polis memuru Mustafa Yılmaz'ı da silahla yaralamış, ardından yaralı olarak yakalanmıştı. Üzerinden iki tabanca, dokuz tane dolu şarjör ve tabanca susturucusu çıkan zanlının, 1992 yılında cinayet suçundan cezaevine girdiği, 2002 yılında afla serbest kaldığı ve Aliağa Tüpraş Rafinerisi'nde işe girdiği belirlenmişti. H.Ö. hakkında Aktaş'ı tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu, polis memuru Yılmaz'ı yaralamak, resmî belgede sahtecilik, dört polis memuruna karşı görev yaptırmamak için direnmek ve ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından ise 40 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, uzun süre hastanede kalan ve tutuklu yargılanan sanık H.Ö., olaya müdahale eden ekipteki polis memurları ve tarafların avukatları katıldı. H.Ö., mahkeme heyetine dokuz sayfalık yazılı ifadesini okuyup teslim etti. Savunmasında, eski eşini öldürdüğü için pişman olmadığını belirten H.Ö., Eski eşim, oğluma işkence yapıyordu. Savcılığa gidip şikayetçi oldum. Elimde işkence yapıldığına dair rapor da vardı. Buna rağmen savcılık dava açmadı. Eşimin beni şikayeti hemen işleme koyuldu. Benim tasarlayarak öldürme amacım yok. Eğer böyle bir şey yapmak istesem, evinin önüne gidip bekler öldürürdüm. Durakta görünce öldürmeye karar verdim ve öldürdüm. Hiçbir şekilde 15-20 metre uzaklaşıp geri dönüp tekmelemedim. 4 yaşındaki oğluma yapılan bu işkenceler, karşılıksız ve cezasız kaldı. Artık oğlum bu işkencelerden kurtulduğu için hayatına devam edecek. Tek amacım buydu. Eğer adalet işleseydi, ben de katil olmayacaktım. dedi. Dinlenen polis memurları, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Görgü şahitleri de sanığın Filiz Aktaş'a ateş edip öldürdüğünü belirtti. Aktaş'ın avukatı Süleyman Aktaş, sanığın eylemlerinden dolayı cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık H.Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 2013 Ocak ayına erteledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.