Etüt merkezi çocukları hem suçtan koruyacak hem de geleceğe hazırlayacak

06 Aralık 2012 Perşembe 16:39
Etüt merkezi çocukları hem suçtan koruyacak hem de geleceğe hazırlayacak






BURSA (CİHAN)- Bursa´da devlet-millet elbirliğiyle hayata geçirilen Toplum Destekli Polislik Etüt Merkezi ile maddi durumu iyi olmayan çocuklar suçtan korunurken aynı zamanda geleceği hazırlanacak.

Osmangazi Belediyesi Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Merkezin açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput´un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, belediye başkanları, siyasiler, polisler ve mahalleli ile öğrenciler katıldı.

Emniyet Müdürlüğü´nde görev yapan toplum destekli polisler tarafından mahalleli çocukların eğitiminin yapılacağı ve suça bulaşmadan sahip çıkılacağı merkezinden halen 100 öğrencinin yararlandığı belirtildi. 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin hafta sonları normal dershane statüsünde, hafta içi ise etütler şeklinde Milli Eğitimden gelen öğretmenlerden ders alacağı merkez vatandaş ve devlet işbirliği ile hayata geçirildi. Arsası hayırsever Şükran Gönenç tarafından bağışlanan merkezde, ayrıca koordine için ise toplum destekli polisler bulunacak.

Demirkapı Mahallesi'nde kurulan merkezin açılışı öncesinde mahalleli gençlerden kurulan koro tarafından kısa bir ilahi dinletisi sunuldu. Grup programa katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

POLİSİN SOĞUK YÜZÜ, ŞEFKAT YÜZÜ HALİNE GETİRİLDİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, açılışta yaptığı konuşmada, Bursa´da devlet millet kaynaşması ile polisin soğuk yüzünü bu çalışmalar ile şefkat yüzü haline getirildiğine işaret etti.

Çocuklar bizim geleceğimiz. diyen Vali Harput, Hepimiz çocuklarımızın yanlışa bulaşmadan, başlarına bir sıkıntı gelmeden, geleceğe dönük bilgili, inançlı, nitelikli, ayakları sağlam yere basan, kendisi ile ailesi ve ülkesinin iftihar ettiği şekilde yetişmesini isteriz. İşte bunlar için sadece okullar tek başına yetmiyor. Öğrenciler okullarda dersler alırken, okul dışı zamanlarda da burada takviye dersler alacak. Ayrıca ahlaki davranış kuralları, sosyal münasebet kuralları ve topluma karşı bilgi ve bilinç kuralları konusunda eğitilerek herkesin iftihar edeceği çocuklar yetişecek. şeklinde konuştu.

SUÇLU ÇOCUK YOKTUR, SUÇA İTİLMİŞ ÇOCUK VARDIR

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise projeyi, valiliğin koordinesinde Osmangazi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük ile yürüttüklerini belirtti.
Etüt merkezini, hali vakti yerinde olmayan ve kurslara gidemeyen öğrencilere destek olmak amacıyla açtıklarını kaydeden Kahya, Bu merkez, öğrencilerin derslerinin başarısını artmasına yönelik olup aynı zamanda; öğrencileri tarih ve kültürümüz ile buluşturmak. Hem derslerinin daha iyi olması, hem de değişik geziler, konferanslar, ziyaretler, kültürel faaliyetler ve sportif faaliyetlere de iştirak ederek toplumla kaynaştırmaya çalışacağız. Hem de çocuklarımızın suça itilmelerini önlemek. Suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş veya suça sürüklenmiş çocuklarımız vardır. diye konuştu.

Şu anda 3 etüt merkezi çalışmasının sürdüğünü aktaran Kahya, vatandaş ve çocuklar ile polisi kaynaştırmak için bu projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM BİZE BAĞLI GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da belediye olarak mahallerde tespit ettikleri sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu süreçte kendilerine vatandaşlar ve okullardan bazı talepler geldiğini bildiren Dündar, Bu güne kadar 176 okulumuzun ihtiyacını giderdik. 40 ana okulu ile ilgili çalışma yaptık ve 2 de anaokulu yaptık. Sanki eğitim Osmangazi Belediyesi'ne bağlı gibi çalışıyoruz. ifadelerini kullandı.

Merkezin yapımı için Emniyet Müdürlüğü´nden kendilerine talep geldiğini aktaran Dündar, Toplum destekli polislik çalışmasının bu binada birlikte yürütülmesi önerildi, biz de memnuniyetle karşılayıp bu binayı bu mahallelerdeki insanların kullanımına açtık. şeklinde konuştu.

Daha sonra merkezde başarılı olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. Ayrıca merkeze arsa desteğinde bulunan hayırsever Şükran Gönenç´e Başkan Dündar tarafından çiçek verildi. Daha sonra açılış kurdelesini kesen Vali Şahabettin Harput ve beraberindekiler merkezi gezerek öğrencilerle sohbet etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.