EuroCup´ta Kayseri KASKİ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi avantaj peşinde

04 Aralık 2012 Salı 17:04
EuroCup´ta Kayseri KASKİ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi avantaj peşinde






KAYSERİ (CİHAN)- FIBA Kadınlar EuroCup sekizli finallerinde birbirleriyle eşleşen Kayseri KASKİ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi yarın karşı karşıya gelecekler.

Geçen sezon kupayı son maçta kaçıran Kayseri KASKi ile uzun bir aradan sonra EuroCup´ta mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, FIBA Kadınlar EuroCup sekizli finalleri ilk maçında kozlarını paylaşacaklar.

Yarın akşam Kayseri Kadir Has Spor Salonu´nda oynanacak mücadele saat 19.00´da başlayacak. Eşleşmenin rövanş mücadelesi ise 13 Aralık Perşembe günü Mersin ekibinin salonunun tadilatta olması nedeniyle Adana´da oynanacak. Bu karşılaşmanın başlama saati de 18.00. Turu geçen takım çeyrek finalde Dynamo Kursk - VS Prague eşleşmesinin galibi ile mücadele edecek.

İki temsilcimiz ayrıca geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 7. haftasında karşı karşıya geldiler. Kayseri'de oynanan mücadeleyi Kayseri KASKi 80-62 gibi farklı bir skorla kazanarak altıncı galibiyetini aldı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İlk turda C Grubu´nda yer alan temsilcilerimizden Mersin Büyükşehir Belediyesi grubunu 5 galibiyet 1 yenilgi ile averajla ikinci sırada tamamlamayı başardı.

Mersin ekibi geride kalan 6 maç sonunda rakip potalara 407 sayı atarken kendi potasında ise 384 sayı gördü. Mersin Büyükşehir Belediyesi´nin Avrupa Kupalarında herhangi bir başarısı bulunmuyor. Kupada en son 2006 yılında yer alan Mersin takımı o yıl oynadığı 10 maçta 6 galibiyet 4 yenilgi elde etmişti.

Takımın en skorer oyuncusu ise 19,4 sayı ortalaması ile Shavonte Zellous olurken Chantelle Handy 14,2 sayı ve 6,5 ribaund, Bahar Öztürk de 14 sayı ortalaması ile oynuyor.

KAYSERİ KASKİ

Geçtiğimiz sezon kupada final oynama başarısı gösteren bir diğer temsilcimiz Kayseri KASKİ ise ilk turda E Grubu´nda mücadele etti.

Grubunu 3 galibiyet 1 yenilgi ile birinci sırada tamamlayan Kayseri ekibi 4 maçta 304 sayı attı, 245 sayı yedi. Takımın en skorer oyuncusu 23,8 sayı ortalaması ile oynayan Evanthia Maltsi. Bu oyuncuyu 12,3 ortalama ile Lara Sanders takip ediyor. Temsilcimizin kupa geçmişine baktığımızda 2008 yılında o zamanki adıyla PANKÜP TED Kayseri Koleji olarak mücadele ettiği kupada 8 maç sonunda 5 galibiyet 3 yenilgi almıştı.

Kayseri ekibinde Maltsi Evanthia 23,8 sayı ortalaması ile takımının en skoreri oyuncusu olarak ön plana çıkarken Nicky Anosike 7,3 ribaund, Nuria Martinez de 4,3 asist ortalaması ile dikkat çekiyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.