Evlere internet bedava; Adil Kullanım Kotası patlayacak

Milyonlarca internet kullanıcısının canını yakan Adil Kullanım Kotası daha da yaygınlaşacak. Tıpkı elektrik faturasında kaçak kullanan abonelerin bedelini ödeyen tüketiciler gibi, bedeva internet kullananların bedelini de vatandaş ödeyecek.

19 Ocak 2016 Salı 19:11
Evlere internet bedava; Adil Kullanım Kotası patlayacak






Evlere internet bedava; Adil Kullanım Kotası patlayacak

Hükümet, dar gelirli ailelerin evlerine ücretsiz internet erişimi götürmeye hazırlanırken, TTNet ile birlikte çoğu internet servis sağlayıcısının kullandığı kotalar, parasını ödeyen tüketicinin başına patlayacak. Genç Fikirler Güçlü Kadınlar projesi toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun projesinde yüzbinlerce aileye ücretsiz internet dağıtımının önü açılırken, adil kullanım kotası saçmalığının ne olacağı konusuna açıklıma getirilmedi.

ADİL KULLANIM KOTASI KULLANANLAR YANDI

Tıpkı kaçak elektrik bedeli gibi, her al düzenli internet faturasını ödeyenlerin yıllardır yaşadığı skandal daha da büyüyecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli ailelere ücretsiz internet götürürken, servis sağlayıcı şirketler işin faturasını, internet kullanıcılarının hesabına yansıtacak.

DAR GELİRLİ AİLELERE ERİŞİM HİZMETİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu "Yoksul ailelere ücretsiz internet önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız. Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız" dedi.

Ramazanoğlu, kadınlar ve çocuklar için internet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu belirterek, "Yoksul ailelere ücretsiz internet önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız. Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız" dedi.

Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesinin kapanış toplantısına katıldı.

TOPLUMU PROJE MANYAĞI YAPTILAR

Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Ramazanoğlu, 3 yıl önce başlatılan 'Genç Fikirler Güçlü Kadınlar' projesinin hem sivil toplum, hem iş dünyası hem de merkezi hükümetin katkılarıyla oluşturulan güçlü bir çalışma olduğunu belirtti.

Hayata geçirilecek yeni reformlara değinen Bakan Ramazanoğlu, bunlardan en önemlilerinden birinin ücretsiz internet olacağını söyledi. Kadınlar ve çocuklar için internetin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu aktaran Ramazanoğlu,"Yoksul ailelere ücretsiz internet, önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız.

Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu korumalı aile internet paketi olacak. Bu ailelere devlet, sivil toplum olarak tablet, bilgisayar veriyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız.

'İnternete girmek istiyorum' diye özellikle varoşlarda ve büyükşehirlerde sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike sigara, uyuşturucu, alkol. Çocuklarımızı uyuşturucu, sigara, alkol üçgeninden uzak tutmamız lazım.

Son Güncelleme: 19.01.2016 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Seher 2016-01-20 15:53:56

basın bu durumu dillendirse artık ben telefonumda 300 mbit internet istemiyorum yaaaa. ben 50 mbit olsun ama kota saçmalığının kalkmasını istiyorum lanet olsun nasıl iş bu ya ..