Evlerine yıkım kararı çıkan 22 vatandaş İzmir Valiliği önünde eylem yaptı

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:35
Evlerine yıkım kararı çıkan 22 vatandaş İzmir Valiliği önünde eylem yaptı






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan köyünde yaşayan doğu kökenli vatandaşlar, evlerinin yıkılmaması için İzmir Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. İl Özel İdaresi tarafından 03.08.2011 tarih ve 277 sayılı kararla Kutlu Aktaş Baraj koruma sahası içinde kalan yaklaşık 70 evin yıkılacağını belirterek, yıkımların kendilerine tebliğ edilmeden başladığını ileri süren vatandaşlar, aileleriyle birlikte valilik önünde toplandı.

Devlet yetkililerinin kendilerini dinlemediğini, aynı bölgedeki emsal evlere yönelik yıkım işlemi yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, sadece doğu kökenli oldukları gerekçesiyle aynı sülaleden 22 evin yıkılacağını iddia etti. Kış günü gidebilecekleri bir yerleri olmadığını, devleti ve milleti seven insanlar olduklarını belirten Kamil Ülgen ve Serkan Ülgen, ağır tahriklere rağmen hiçbir yanlış davranışın içinde olmadıklarını vurguladı. Muhtarlık, İl Özel İdaresi, kaymakamlık ve valiliğin kendilerini oyaladığını öne süren Serkan Ülgen, bir saat beklemelerine rağmen valiyle görüşemediklerini söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise yaptığı açıklamada, Benimle herkes görüşebilir. İzmir´de hukuka aykırı, daha doğrusu ruhsatı olmayan binalarla ilgili genel çalışmayı devamlı sürdürüyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.