EWE Türkiye'nin yardım skandalı: Kıyafet verilen çocuklar teşhir edildi

Alman kökenli bir şirketin, Kayseri'de aralarında anaokulu öğrencilerinin de bulunduğu 500 çocuğa kıyafet dağıtmasının ardından çektiği fotoğrafları ifşa etmesi ortalığı karıştırdı. MEB yetkililerinden izin almadan yürütülen yardıma aileler de yetkililer de tepki gösterdi.

22 Mayıs 2018 Salı 15:22
EWE Türkiye'nin yardım skandalı: Kıyafet verilen çocuklar teşhir edildi







EWE Türkiye'nin yardım skandalı: Kıyafet verilen çocuklar teşhir edildi

Alman kökenli Enerji şirketinin Türkiye grubu EWE Türkiye tarafından Kayseri'de bazı okullarda çocuklara kıyafet dağıtımı sonrası, çocukların teşhir edildiği fotoğraflar basına servis edildi. Kayseri Gaz ile işbirliği yapan EWE Türkiye'nin Kayseri'de 4 okulda yaptığı kullanılmış kıyafet dağıtımının, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dışında yapıldığı ortaya çıktı. Kıyafet toplama kampanyasında dağıtılan giysilerin kullanılmış mı, yoksa yeni mi olduğu ise henüz bilinmiyor. 

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri "Çocuklarımızın başkalarının getirdiği giysilere hiç bir zaman ihtiyacı olmadı, ayrıca hiç bir yardım kuruluşundan da şimdiye kadar yardım talebimiz olmadı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kaynakları oldukça güçlü, çocuklarımızın ihtiyatıcını yıllardır karşılayacak durumdayız. Bu sorumsuz davranış hakkında araştırma yapacağız" dediler. 

Suriyeli mültecilere bile Türkiye'de yıllardır yardım dağıtımlarının özenle yürütüldüğünün altını çizen Kayseri MEB yetkilileri "Türkiye 70'den fazla ülkeye yardım yollayan büyük bir ülke. Yardım alanları rencide edecek görüntüler olmaz, hele çocukların bu görüntülerde yer alması çok ayıp" yorumunu yaptı. 


ÇOCUKLAR TEŞHİR EDİLDİ

Dün ve bugün çok sayıda gazete ve internet sitesinde yer alan haberde ana okulu ve ilkokul ögrencileri fotoğraflarla teşhir edilmesi eğitim camiasının da tepkisine neden oldu. Çocukların fotoğraflarının neden çekildiğini bilmediklerini söyleyen okul yöneticileri ise kendilerini "Bu fotoğrafların basına servis edileceği bize söylenmedi. Çocuklarımızın ifşa edilmesi kabul edilemez, bu tam bir sorumsuzluk" diyerek kendilerini savundu. 

EWE Turkey Holding ve Grup Şirketleri'nin "Haydi Sen de Paylaş" sloganıyla düzenlediği kıyafet toplama kampanyasında Kayserili çocuklar "İhtiyaç sahibi" olarak belirlendi. Toplanan kıyafetler Kayseri Gaz'ın lisans alanına dahil ettiği ilçelerdeki 4 okula ulaştırıldı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu kampanyada 500 çocuğa kıyafetler ulaştırıldı. 
Şirket bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu faaliyeti yürütürken çocukların, okulları ve öğretmenleriyle birlikte fotoğraflarının yayınlanarak ifşa edilmesi tam bir skandal olarak değerlendirildi. 

EWE Turkey Holding ve tüm EWE grup şirketleri katılım gösterdiği kampanya sonrası ana okulu öğrencilerinin bile fotoğraflarının  dün basına servis edilerek yayınlatılmasına veliler de tepki gösterdi. 
Çocuklarının kıyafete ihtiyacı olmadığını söyleyen veliler "Böyle bir kampanyada çocuklarımızın fotoğrafının izinsiz kullanılmasını kabul etmiyoruz. Okul yöneticilerinin bu durumdan haberdar edilmemesi de vahim. Bizim kimsenin kıyafet yardımına ihtiyacımız yok. Hele bir yabancı şirketin yardımına hiç yok" diyerek tepkilerini dile getirdiler.


4-12 yaş grubuna hedef alan kıyafet dağıtımında, çocukların sınıfları ve okulları önünde fotoğrafları çekildi. Kayseri Yeşilhisar İlçesi, Atatürk Ortaokulu , M. Akif Ersoy İlkokulu, 75. Yıl Saray Halı Anaokulu, Kayseri Yahyalı İlçesi, Kayseri Develi İlçesi, Muammer Kocatürk Anaokulu, söz konusu kampanyada yer aldı. 
Ancak konuyla ilgili olarak telefonla ulaştığımız Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri söz konusu kampanyadan bilgileri olmadığını, kendilerinden izin alınmadan yürütülen faaliyeti kimlerin organize ettiğini de araştıracaklarını ifade ettiler. 

YARDIM DAĞITAN EWE TÜRKİYE HAKKINDA

Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE AG, 2007 yılında girdiği Türkiye pazarındaki faaliyetlerini yüzde 100 iştiraki olduğu EWE Turkey Holding çatısı altında sürdürmektedir. EWE Turkey Holding, Türkiye'nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz'ın ve Kayseri'deki bölgesel doğal gaz dağıtım şirketi Kayserigaz'ın çoğunluk hissedarıdır. EWE, Türkiye'de özel doğal gaz toptan satış şirketleri arasında lider konumunda olan EWE Enerji ile birlikte ülke genelinde serbest tüketicilere doğal gaz ve elektrik tedariği hizmetleri sunmaktadır. 

EWE Turkey Holding'in diğer bir iştiraki olan ve 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Enervis ise; enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında ölçüm, etüt, danışmanlık, proje, uygulama ve eğitim hizmetleri konularında faaliyet göstermektedir. EWE Turkey Holding, 2016 yılı başında bireysel ve kurumsal müşterilerine internet, telefon ve bulut hizmeti sunarak 200.000'i aşkın abonesine hizmet veren Millenicom'u satın alarak telekomünikasyon pazarında da faaliyet göstermeye başlamıştır.

NOT: SÖZ KONUSU FOTOĞRAFLARDA ÇOCUKLARIN BULUNDUĞU BÖLÜMLER TARAFIMIZCA BUZLANMIŞTIR
 

Son Güncelleme: 22.05.2018 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.