Faciadan reklam çıkaran bankalara büyük tepki

Maden faciasında yüzlerce işcinin naaşı toprağa verilmeden bazı bankaların 'Kredi borçlarını siliyoruz' reklamı tepkiler neden oldu!

15 Mayıs 2014 Perşembe 00:47
Faciadan reklam çıkaran bankalara büyük tepki






Faciadan reklam çıkaran bankalara büyük tepki

Soma'da yüreklerimizi dağlayan facianın ardından bazı bankalar, maden kazasında can verenlerin kredi borçlarının silineceğini açıklaması vatandaşların öfkesine neden oldu.
Tüketici kredisi borçlarının tamamanın sigortalandığını, bu sigorta bedelinin de çoğu zaman tüketici tarafından ödendiğini belirten vatandaşlar 'Çok ayıp, insanlar acı içinde kıvranırken bazı bankaların ölen madencilerin kredi borcunu siliyoruz reklamı utanç verici bir girişim. O krediler zaten sigorta kapsamında, cenazesi bile kalkmamış madencinin yakınlarına bunu duyurmak bile ayıp. Bu utanç verici haberleri müjdeymiş gibi duyuranları kınıyoruz' diyerek tepki gösterdi.

ING BANK DUYURMUŞTU

Soma Faciası'nın acısı dinmeden ilk açıklamayı yapan banka ING olmuştu. ING'nin ardından Garanti ve Yapı Kredi Bankaları da benzer açıklamalarda bulunmuştu.
ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Soma'da hayatını kaybeden tüm kredi müşterilerimizin kredi borçlarını silme kararı aldık' demişti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise daha özenli bir açıklama yaparak 'Türk bankacılık sektörü bu tür hassas konularda kendini çok net ispat etti. Tabiiki gereken yapılacaktır. Soma'da meydana gelen durum çok üzücü. Biz de Garanti Bankası olarak gereken her türlü desteği vereceğiz. Buna şüphe olmasın. Bizim de Soma için benzeri bir çalışmamız olacaktır. Kar/zar meselesi bu tür konularda kesinlikle önemli değil' demişti.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.